De Planktrekkerkes gaan van start in Aalbeke

Achteraan v.l.n.r. Dylan Montagne, Thibault Verbrugge, Dorine Van Belle en Emma Desmet; vooraan v.l.n.r. Yanaika Claeys, Laura Montagne, Stien Houthaeve en Thibaux Cogghe. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Toneelgroep De Planktrekkers gaat voor het eerst van start met een jeugdwerking. Zaterdag vindt de eerste voorstelling plaats: ‘Strafwerk’.

Jeugdtoneel De Planktrekkerkes is de jongerenafdeling van toneelgroep De Planktrekkers. “We brengen zaterdag 22, vrijdag 28 en zaterdag 29 februari om 19.30 uur de voorstelling Strafwerk”, begint Dylan Montagne (20) uit Marke. Dylan acteerde al verschillende keren bij De Planktrekkers en zet nu bij de jeugd zijn eerste stappen als regisseur. “Xavier Werniers, de voorzitter van De Planktrekkers vroeg me of ik een kinderstuk wou regisseren en ik zag deze nieuwe uitdaging wel zitten”, stelt Dylan. “Ik vind het fijn om te doen en zou het ook zien zitten met volwassenen, maar momenteel heb ik daar niet de tijd voor.”

Strafwerk

Dylan regisseert en wordt bijgestaan door Dorine Van Belle. Zelf speelt hij ook mee in het stuk ‘Strafwerk’ en naast hem zijn de spelers allemaal tussen de 10 en de 15 jaar. “Het is tof voor hen dat ik als regisseur ook meespeel. Voor iedereen is het de eerste keer dat ze echt op scène staan. Mijn zus Laura had mij al verschillende keren zien acteren en wou dit ook wel eens doen. Emma Desmet uit Lauwe is de dochter van Inge Claeys, één van onze leden. Yanaika Claeys woont in Menen en de andere spelers wonen allemaal in Aalbeke. Het zijn Thibaux Cogghe, Stien Houthaeve en Thibault Verbrugge”, weet Dylan te melden.

Voorstellingen

Er zijn voorstellingen van ‘Strafwerk’ op zaterdag 22, vrijdag 28 en zaterdag 29 februari, telkens om 19.30 uur. De voorstelling van ‘Een doodgewoon avondje’ van De Planktrekkers volgt op de jeugdvoorstelling. De beide voorstellingen zijn in de prijs van 9 euro inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar komen gratis mee.

Er is ook nog een voorstelling van ‘Een doodgewoon avondje’ op zondag 23 februari om 15 uur, maar dan is er geen jeugdvoorstelling. Kaarten kan je bestellen via Kimberley (0468 19 85 07). (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier