De Mol: “Misschien had ik een verbond moeten sluiten met Joke”

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Net voor de finale van De Mol nemen we afscheid van Pascale Van Leeuwen, de vriendelijke marine officier uit De Haan. Ze viel wekelijks op met haar inzet en overzicht. Ook tijdens de laatste aflevering hoefde ze de quad niet en zette ze haar honderd procent in als een echte sportvrouw!

Haar start was er echter niet eentje om over naar huis te schrijven… Gedurende bijna een vol uur bleef ze samen met Katrien ondergronds tijdens de ‘Levend begraven’-opdracht, maar daarna was er géén houden meer aan. Week na week bleef ze haar mannetje staan, maar tegen het mannelijke trio Pieter – Bahador – Lloyd was geen kruid gewassen.

Pascale, zo erg om vlak voor de finale het spel te moeten verlaten. Wat is er gebeurd?

“Vanaf de eerste aflevering had ik enkele verdachten in het vizier en week na week vielen er bij mij enkele personen daarvan af. Tijdens de 7de aflevering schoot er nog eentje daarvan over en met het winnen van de proef en het horen van het gefluit dacht ik bevestiging te krijgen. Tijdens de eliminatie vond ik echter de vragen tamelijk moeilijk, dus ik weet nu niet of ik wel de juiste Mol had. Misschien heb ik toch enkele verkeerde antwoorden gegeven, misschien had ik toch de verkeerde Mol.”

De Mol:

Niet pijnlijk, zo dicht bij de finale?

“Ik vond het bezoek van mijn zoon heel leuk tijdens de vijfde aflevering en alles dat daarna erbij kwam, was mooi meegenomen. Het is een prachtig avontuur geweest!”

Tijdens het bezoek van je zoon viel het op dat hij direct wou meehelpen! Had hij dezelfde Mol als u?

“Goed opgemerkt! Hij had inderdaad iemand anders in het vizier, maar ik ben bij mijn eerste gedacht gebleven. Misschien, misschien… (lacht)”

De Mol:

Wat was de leukste opdracht?

“Oei, dat is een moeilijke vraag. Alle opdrachten waren eigenlijk leuk en fijn om doen. En om iedereen gerust te stellen… Lloyd zei dat we stonken na de verfproef, maar eigenlijk was dat gewoon curry-ketchup”

Was er dan iets dat je achteraf niet ging gedaan hebben?

“Eén van de beproevingen, namelijk de allereerst (lacht)! Het eten van die pepers was echt niet om te lachen! Achteraf had ik het beter net zo aangepakt als Joke: gewoon het bordje onberoerd laten! Veel te straf, mijn mond stond in brand”.

De Mol:

Wat was het moeilijkste tijdens dit avontuur?

“De mol vangen. (lacht) Alles opschrijven wat er gebeurt, constant opletten!

Vier West-Vlamingen op tien kandidaten, hoe was dat?

“Super! Maar eigenlijk moet ik zeggen dat ik met iedereen goed kon opschieten, niet alleen met de West-Vlamingen. Al werd de groep natuurlijk wel steeds kleiner en het aandeel West-Vlamingen groter (lacht).”

Hoe heb je je lange afwezigheid kunnen uitleggen?

“Ik heb iedereen wijsgemaakt dat het huwelijk van mijn vriendin op het laatste nippertje in het water viel. En dat ik met haar ben meegereisd (in plaats van haar toekomstige man) naar Australië, want dat was de bestemming! Het was zogezegd een plots aanbod dat ik onmiddellijk heb aanvaard, maar ik zat niét met een vriendin in Australië maar in Mexico met 9 medekandidaten (lacht). Zo hoefde ik weinig uit te leggen, opeens was ik weg (lacht)!”

De Mol:

Had je het niet lastig om te zwijgen?

“Nee, dat viel reuzegoed mee. En aan iedereen die me achteraf vroeg of ik de Mol was, zei ik dat ze goed moesten kijken op televisie (lacht)”

Weet je nu al wie de Mol is?

“Iedere aflevering volg ik op de voet en natuurlijk kijk ik uit naar volgende week als de finale wordt gespeeld. Dan pas zal ik echt zeker zijn wie de Mol is! Hij doet het héél goed alleszins!”

Pascal, heb je veel gesaboteerd? Die schietproef of dat uurtje blijven liggen bijvoorbeeld in het begin?

“Eerlijk, het woord ‘PLUIM’ zag ik dus echt niet. En er staan inderdaad jaarlijks schietoefeningen op het programma, maar eigenlijk ben ik daar niet dagelijks mee bezig. Dus nee, daar saboteerde ik dus echt niet (lacht)! Mijn mollenwerk, als je het zo wilt noemen, zat eerder in de kleine conversaties met de andere kandidaten.”

Om te eindigen, Pascal. Kun je De Krant van West-Vlaanderen een extraatje bezorgen?

“Als ik één iets anders zou doen nu (aarzelt)… dan had ik een verbond gesloten met Joke. Zo’n leuke kandidate! En dan was er tenminste één West-Vlaamse vrouw in de finale geraakt. Achteraf gezien hadden we het zo moeten aanpakken!”

Lees hier de blog van onze mollenvanger: “Het is een constante eigenlijk: Baha speelt de Mol en Pieter is de Mol”