De Mens een van drie eerste namen voor Marktrock Poperinge

Poperinge - Marktrock - Grote opkomst voor Niels Destadsbader. © MD
Redactie KW

De 33e editie van Marktrock Poperinge swingt de zomer uit op zaterdag 31 augustus. Momenteel zijn al drie namen van de affiche bekend.

Marktrock Poperinge zal geopend worden door plaatselijk talent: Red Spot Jr. uit Ieper. Vorig jaar stonden ze daar op het podium van Frietrock. De groep bestaat uit Frederik Mahieu (zang), Mattie Archie (gitaar), Dieter Cailliau (piano), Elias Storme (saxofoon), Frederic Van Hauwaert (basgitaar) en Sam Bouckaert (drums).

Frank Neuville, woordvoerder van Marktrock: “Als tweede formatie zal Nevermind Nessie het beste van zichzelf geven. Deze band uit Lokeren wordt omschreven als het Belgische antwoord op Flogging Molly en Dropkick Murphys. Punk- en rocksongs met hun wortels in Ierse en andere tunes waarmee het vijftal al een decennium lang festivals en concertzalen plat speelt. Hun reputatie als feestbeesten werd bevestigd met twee goed ontvangen platen: Story of a Lost Generation (2015) en Best of Foes (2017).”

De Mens wordt 27 in 2019. De band rond Frank Vander linden is levendiger en energieker dan ooit. Met onder de arm een respectabel repertoire waaraan vorig jaar, met het alom bejubelde album ’24’, nog enige titels werden toegevoegd. De samengevatte lijst is te mooi om onvermeld te blijven: Dit is mijn huis, Jeroen Brouwers (schrijft een boek), Irene, Nederland, Lachen en mooi zijn, Maandag, En in Gent, Sheryl Crow I need you so, Val niet in liefde, Einde van de eeuw, Sex verandert alles, Ergens onderweg, Kamer in Amsterdam, Zonder verlangen, Luide muziek in kleine auto’s, Hier komt mijn schip, Angst (met Hermans Brusselmans), Nooit genoeg, Vier akkoorden… je zou er een kader rond kunnen hangen.

Bij De Mens speelt gewezen Poperingenaar en vorige week nog MIA-winnaar (beste muzikant) David Poltrock. In 2017 krijg hij in Poperinge de titel van Cultureel Ambassadeur van de Stad. David Poltrock (44), die nu in Schaarbeek woont, is bekend als keyboardspeler van ondermeer Hooverphonic, Triggerfinger, Jan Leyers, Monza (medestichter), De Mens en Adamo, en in de studio of tijdens tournees speelde hij met vele tientallen bands, ook in Duitsland en de Verenigde Staten. Hij trad op als producer voor onder andere Yevgueni, Tom Helsen en Els De Schepper. Er zijn in België echt weinig muzikanten en groepen waarmee David nog niet op het podium of in de studio stond. Daarnaast had hij een aantal eigen bands.

(AHP- FT MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier