De Magritte Experience opent in 3D wondere wereld van René Magritte in Knokke

Schepenen Anthony Wittesaele en Jan Morbee voor de bolhoed op het strand © DM
Redactie KW

Op 15 augustus 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte overleden is. Tijdens het internationaal Magrittejaar viert de gemeente Knokke-Heist, in samenwerking met WPG Uitgevers België en Arrano, het leven en werk van deze wereldberoemde surrealist met de Magritte Experience.

Van 30 juni tot 31 augustus kan men, dagelijks van 11 tot 18 uur, in de openlucht expo over leven en werken van Magritte op het strand rechtover het Casino terecht. Met de Magritte Virtual Reality Tourtreedt men binnen in een reusachtige bolhoed en maakt men met behulp van een 3D Virtual Reality-bril een onvergetelijke driedimensionale reis door de magische werken van René Magritte. Poseer bij de reuzenpijp (bekend van ‘ceci n’est pas un pipe’) en geniet van een drankje in de stijlvolle Magritte lounge. Voor de kinderen is er een speurtocht. Ze kunnen door een wolkenwereld kruipen en Magrittes bekendste werken inkleuren in de grote tent. Bij vertrek ontvangen ze een Magritte ‘diploma’.

Volwassenen betalen 14,95 euro, studenten, senioren en jongeren van 6 tot en met 12 jaar 12,95 euro. Kinderen t/m 5 jaar gratis.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier