De Ideale Wereld palmt Oostendse Upstairs Hotel in

© JG
Redactie KW

Gedurende de paasvakantie slaat het populaire humoristische programma De Ideale Wereld de tenten op in het Oostendse Upstairs Hotel. Jan Jaap van der Wal en de zijnen zullen tijdens de vier afleveringen aan zee, telkens op dinsdag- en donderdagavond te zien op Canvas, heel wat West-Vlaamse en Oostendse accenten leggen.

Het meest opvallende verschil met de ‘normale’ afleveringen van DIW wordt wellicht het decor dat de lobby van het Upstairs Hotel heeft ingenomen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Zo zullen flink wat West-Vlaamse gasten aanschuiven, zoals Flip Kowlier. Neem dat schuiven trouwens gerust letterlijk: de gasten zullen immers via de gele glijbaan van het hotel op de set verschijnen. Ook de huisband hoeft van niet te ver te komen. Met de Compact Disk Dummies haalt het programma de Waregemse winnaars van de Rock Rally editie 2012 voor twee weken naar zee.

Daarnaast zullen de gasten en een deel van het publiek op het einde van de uitzending kunnen genieten van een andere vaste waarde aan de kust: de gigantische DIW-ijscoupe, samengesteld aan de hand van een enquête bij de kijkers uit twee bollen chocolade, een bol aardbei en een bol pistache. Verder gaat Michiel langs bij burgemeester Bart Tommelein, wordt er gepeild of de doorsnee Oostendenaar een terugkeer van Marc Coucke ziet zitten en is er extra plaats voor Oostendse moppen, een Oostendse agent en een ‘viswijf’.

Jeugdherinneringen

Met de tijdelijke verhuis maakt de productie een droom waar. “We wilden al eens tijdje eens een DIW-aan zee maken. Toen we de Dienst Toerisme van de stad Oostende daarvoor contacteerden, stelden ze ons daar meteen Het Upstairs Hotel voor. We zijn toen met het productieteam komen kijken en zagen meteen het potentieel van deze locatie“, aldus producer Aura Christiaens. Voor presentator Jan Jaap van der Wal brengt de verhuis naar zee enkele jeugdherinneringen naar boven. “Mijn vader was als marinier gestationeerd aan de Belgische kust toen ik rond de zeven/acht jaar oud was. Vooral aan De Haan heb ik veel herinneringen, maar ook hier in Oostende herken ik wel één en ander van toen.”

De opnames van DIW starten telkens om 19 uur. Wie een opname wil bijwonen, is eraan voor de moeite want alle beschikbare plaatsen in de studio, en de daarbij horende kans op een DIW-ijscoupe, werden al toegekend. Maar wie benieuwd is naar de mobiele studio kan altijd de lobby van het Upstairs Hotel binnenwandelen voor een blik achter de schermen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier