De Gebroken Spiegel en Jef Depaepe zorgen voor een Vlaamse primeur

We zien Sofie Claerhout, Jasper Vroman, regisseur Jef Depaepe, Lukas Stock en Ine Van Antwerpen. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 december kan je in oc De Wervel genieten van de voorstelling ‘Malle Molen’ van Florian Zeller. Regisseur Jef Depaepe vertaalde het stuk, dat zo voor het eerst in Vlaanderen wordt gespeeld.

Het is niet voor het eerst dat er bij De Gebroken Spiegel een Vlaamse creatie gespeeld wordt. Jef is een beetje thuis bij Franse auteurs en vertaalt hun stukken graag. “Het is ook fijn als het geen platgetreden paden zijn.” Jef vertaalde het stuk niet enkel, maar staat ook in voor de regie.

Slechts vier acteurs staan op de scène: Sofie Claerhout, Lukas Stock, Ine Van Antwerpen en Jasper Vroman. “We voelden als vereniging dat we een platform moesten zoeken om onze valabele jonge acteurs, die uit jeugdtheater Scherven komen, wat meer speelkansen te bieden. Er zijn niet veel stukken waar er veel jongere mensen nodig zijn. Deze productie heeft niet de omvang van het stuk dat we in april brengen, maar het blijft een volwaardige productie van De Gebroken Spiegel. Met ons tweede plateau willen we de speelmogelijkheden verruimen met producties met een kleinere bezetting.”

Leugens en manipulatie

De acteurs spelen onder hun eigen naam. “Het wordt wat moeilijker als de personages van naam verwisselen, maar tegelijkertijd wordt het wel leuk als Lukas Jasper wordt en over Lukas spreekt. ‘Malle Molen’ wordt een leuk, spitsvondig en komisch spel van leugens en manipulatie, waarin de personages geleidelijk en ongemerkt elkaars plaats innemen. Alle ingrediënten van een komedie zijn aanwezig, maar een zuivere komedie zou ik het niet noemen, het is soms ook wel ernstig”, stelt Jef.

Warmste Week

Veel mensen worden getroffen door kanker en de vereniging moest in de laatste jaren hierdoor ook afscheid nemen van enkele gewezen bestuursleden. Daarom koos De Gebroken Spiegel ervoor om in het teken van de Warmste Week een deel van de opbrengst af te staan aan Kom Op Tegen Kanker.

Info: voorstellingen in oc De Wervel op 5, 6 en 7 december, telkens om 20 uur. Kaarten kosten 9 euro. Reserveren kan via reserveren.degebrokenspiegel.be of via 056 21 44 62 of 056 20 15 09.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier