Leef

Onze eigen schlagerkoningin Laura Lynn treedt op deze tweede #KWdanst op, maar heeft natuurlijk ook zelf een favoriet polonaisenummer. "Leef van André Hazes natuurlijk!", verklapt de Ardooise, die onze recordpolonaise met veel plezier in gang zal trekken.

't Is weer tijd voor de polonaise

Christoff. © FODI

"Mijn favoriete polonaise? Aangezien ik toch al menig polonaise in Vlaanderen in gang heb gestoken, kies ik natuurlijk voor mijn eigen 't is weer tijd voor de polonaise", verklapt Christoff. Een echte klassieker die ook in de smaak valt bij Wendy Van Wanten. Ook Michael Lanzo en accordeonist Thomas Julian kiezen voor nummers van Christoff. Michael gaat voor Zeven Zonden, Julian verkiest Omdat ie zo mooi is.

Laat de zon in je hart

De Romeo's. © FODI

Het nummer dat het vaakst genoemd werd door schlagerminnend bekend Vlaanderen? Laat de zon in je hart van Willy Sommers.

De Romeo's, Jeremy Vrielinck, Corina... Ze noemen het nummer allemaal als hun favoriete polonaisenummer. En Willy Sommers zelf? Die kiest voor... Heb je even voor mij. "Of nee, ik ga toch voor een ander nummer. Voor... (begint te zingen) Laat de zon in je hart..."

Ik heb de hele nacht liggen dromen

Jeroen Maes © ISOPIX

"In mijn tien jaar in 't Witte Paard heb ik heel wat polonaises gezien", bekent Jeroen Maes. De Brugse acteur, cabaretier én schrijver van ontelbare komedies kent dan ook wel menig polonaisenummer. Maar de absolute hit? "Ik heb de hele nacht liggen dromen is mijn absolute favoriet. Dat was elke keer opnieuw een voltreffer." Een nummer van Wolter Kroes, dat ook nog gecoverd werd door Garry Hagger.

De komende dagen verklappen nog meer artiesten hun favoriete polonaisenummer. Je ontdekt ze op onze Instagramaccount @kw.be.

Onze eigen schlagerkoningin Laura Lynn treedt op deze tweede #KWdanst op, maar heeft natuurlijk ook zelf een favoriet polonaisenummer. "Leef van André Hazes natuurlijk!", verklapt de Ardooise, die onze recordpolonaise met veel plezier in gang zal trekken."Mijn favoriete polonaise? Aangezien ik toch al menig polonaise in Vlaanderen in gang heb gestoken, kies ik natuurlijk voor mijn eigen 't is weer tijd voor de polonaise", verklapt Christoff. Een echte klassieker die ook in de smaak valt bij Wendy Van Wanten. Ook Michael Lanzo en accordeonist Thomas Julian kiezen voor nummers van Christoff. Michael gaat voor Zeven Zonden, Julian verkiest Omdat ie zo mooi is.Het nummer dat het vaakst genoemd werd door schlagerminnend bekend Vlaanderen? Laat de zon in je hart van Willy Sommers. De Romeo's, Jeremy Vrielinck, Corina... Ze noemen het nummer allemaal als hun favoriete polonaisenummer. En Willy Sommers zelf? Die kiest voor... Heb je even voor mij. "Of nee, ik ga toch voor een ander nummer. Voor... (begint te zingen) Laat de zon in je hart...""In mijn tien jaar in 't Witte Paard heb ik heel wat polonaises gezien", bekent Jeroen Maes. De Brugse acteur, cabaretier én schrijver van ontelbare komedies kent dan ook wel menig polonaisenummer. Maar de absolute hit? "Ik heb de hele nacht liggen dromen is mijn absolute favoriet. Dat was elke keer opnieuw een voltreffer." Een nummer van Wolter Kroes, dat ook nog gecoverd werd door Garry Hagger.