Volgende maand is het zover: dan wordt de fictiereeks De Dag op ons losgelaten. Althans op Telenet Play en Play More. De klassieke kijker zal het pas later op Vier te zien krijgen. De Dag brengt het intrigerende verhaal van een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend en verrassend kat- en muisspel tussen politie en gijzelnemers.

Al snel wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt en bij elke aflevering wordt een stukje van de puzzel duidelijk. De reeks omvat 12 afleveringen, die zich afspelen op één enkele dag, van voorbereiding tot ontknoping. Een dag die is opgedeeld in zes delen die elk tweemaal getoond worden: één keer vanuit het standpunt van politie en pers, één keer vanuit het standpunt van de daders, de slachtoffers en hun familieleden. Eén keer van buiten de bank, één keer van binnenuit.

Gilles Coulier, Julie Mahieu, Dires Vos en Jonas Geirnaert. © (Foto Lies Willaert)

De reeks werd geschreven door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. De regie ligt daarbij in handen van Dries Vos, die vorig jaar nog uitpakte met de film Bad Trip en eerder al onder meer De Biker Boys op ons losliet, in samenwerking met Gilles Coulier, de sterke man achter Bevergem en Cargo. Ook nu zijn er behoorlijk wat West-Vlaamse linken. De opnames vonden immers voornamelijk plaats in de lege beurshal en het verlaten politiegebouw aan de Hauwerstraat in Brugge.

Ook Jelle De Beule kreeg een rolletje in de reeks. © (Foto FBO/Woestijnvis)

In de reeks zien we naast Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg en Barbara Sarafian ook Zouzou Ben Chikha opduiken. Sebastien Dewaele kruipt dan weer in de huid van een politieagent. Die twee laatste waren eerder al te zien in Bevergem. Voor zowel Bevergem als Cargo werkte Gilles met cameraman David Williamson en ook nu is die weer van de partij.

Sebastien Dewaele © (Foto FBO/Woestijnvis)

De opnames dateren van eind 2016, maar de montage bleek - gezien de complexe verhaallijn - logischerwijze een stevige boterham. De Dag is vanaf 26 maart te zien op Play en Play More van Telenet.

Volgende maand is het zover: dan wordt de fictiereeks De Dag op ons losgelaten. Althans op Telenet Play en Play More. De klassieke kijker zal het pas later op Vier te zien krijgen. De Dag brengt het intrigerende verhaal van een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend en verrassend kat- en muisspel tussen politie en gijzelnemers. Al snel wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt en bij elke aflevering wordt een stukje van de puzzel duidelijk. De reeks omvat 12 afleveringen, die zich afspelen op één enkele dag, van voorbereiding tot ontknoping. Een dag die is opgedeeld in zes delen die elk tweemaal getoond worden: één keer vanuit het standpunt van politie en pers, één keer vanuit het standpunt van de daders, de slachtoffers en hun familieleden. Eén keer van buiten de bank, één keer van binnenuit.De reeks werd geschreven door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. De regie ligt daarbij in handen van Dries Vos, die vorig jaar nog uitpakte met de film Bad Trip en eerder al onder meer De Biker Boys op ons losliet, in samenwerking met Gilles Coulier, de sterke man achter Bevergem en Cargo. Ook nu zijn er behoorlijk wat West-Vlaamse linken. De opnames vonden immers voornamelijk plaats in de lege beurshal en het verlaten politiegebouw aan de Hauwerstraat in Brugge. In de reeks zien we naast Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg en Barbara Sarafian ook Zouzou Ben Chikha opduiken. Sebastien Dewaele kruipt dan weer in de huid van een politieagent. Die twee laatste waren eerder al te zien in Bevergem. Voor zowel Bevergem als Cargo werkte Gilles met cameraman David Williamson en ook nu is die weer van de partij.De opnames dateren van eind 2016, maar de montage bleek - gezien de complexe verhaallijn - logischerwijze een stevige boterham. De Dag is vanaf 26 maart te zien op Play en Play More van Telenet.