De Bollaerts deden de bubbels op het Waardamse Dorpsplein bruisen

Een veilige sfeer en een toporganisatie zorgden voor een succesvol optreden van Filip Bollaert, Eric Melaerts, Joost Van den Broeck, Carlo Van Belleghem, Pedro Gordts en Guy Swinnen. © (Foto PH)
Redactie KW

Burgemeester de Keyser had het eerder al beloofd. De zorg voor onze gezondheid is het belangrijkste en daar doen we geen toegevingen op bij het plannen van kleine festiviteiten.

Daarnaast zorgt ook een beperkte vorm van contact in deze moeilijke tijden toch ook voor het mentale welzijn van de bevolking en de zuurstof die de lokale economie (o.a. horeca) nodig heeft, mogen we ook niet wegnemen, nu vele zaken het sowieso al moeilijk hebben om te overleven. Om die redenen kon het optreden van oud-Oostkampenaar Filip Bollaert samen met andere beroepsmuzikanten perfect plaatsvinden op het Dorpsplein in Waardamme, mits het respecteren van de coronamaatregelen. Zo konden na reservatie maar 175 toeschouwers geplaatst worden binnen hun bubbels en de beperkingen van de locatie. Geen 200 dus, zoals officieel had gemogen op een groter terrein.

Waardammenaar Stefaan Bollaert was dan ook trots om als organisator niet alleen zijn broer Filip voor te stellen maar ook: Eric Melaerts (Gitarist LSP-band, Soulsister en Clouseau), Joost Van den Broeck (Drummer van De Mens en De Laatste Show-band), Pedro Gordts (Keyboard, ex-Zornik) en de Brugse bassist Carlo Van Belleghem. Zij gaven het beste van zichzelf. Het plezier om nog eens voor een (beperkt) publiek te mogen spelen droop er van af. Als special guest sprong Guy Swinnen van The Scabs het podium op en verleidde het enthousiaste publiek met bekende Scabs-nummers (o.a. Hard times) en leuke covers zoals: ‘Wonderful Tonight’, ‘Pretty Woman’, Wake me up’, ‘Without Love’, ‘Sweet Caroline’ en ‘Handle With care’ van de Traveling Wilburys. Als bisnummers volgden ‘Born to be wild’ van Steppenwolf en ‘Satisfaction’ van The Rolling Stones.

“We zijn fier dat we hier mogen optreden”, vermeldde Filip Bollaert bij het begin van het optreden, “Want dit is in deze tijden niet vanzelfsprekend. We danken dan ook de burgemeester die dit heeft mogelijk gemaakt. Bij Guy Swinnen eenzelfde geluid: “Het is heel aangenaam om nog eens voor een publiek te spelen. Dat streamen is ook niet alles….”

Filip en Stefaan verrasten twee jarige dames uit het publiek met een fles bubbels. Eén daarvan was hun moeder Dorina die door de broers daarbovenop nog vergast werd op een Franse klassieker die gretig door het publiek werd meegezongen: “La ballade des gens heureux” van Gerard Lenorman, één van haar lievelingsliedjes.

Het publiek genoot van het twee uur durende optreden. Komende zaterdag 8 augustus speelt Bruges Swan Patrol vanaf 19.30 u op het Dorpsplein van Waardamme. Dan zorgt Kingsland vzw in samenwerking met de gemeente voor de organisatie. Waardamme wordt volgens de organisatie nogmaals omgedoopt naar ‘Warmdamme’. Reservering, registratie, gellen en mondmaskertje om binnen te kunnen, zullen andermaal verplicht zijn. Er is een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer van kracht naar aanleiding van dit optreden. Op het Dorpsplein en in de Kerkstraat geldt een parkeerverbod en verboden toegang voor iedere bestuurder in beide richtingen, met uitzondering van het plaatselijk verkeer.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier