Door Erik De Block

"Naast de wedstrijd volgen onze dansers daar ook verschillende workshops, gegeven door gerenommeerde dansleraars van over heel de wereld", aldus voorzitter Luc D'Hondt. "Hun opgedane kennis kunnen ze dan terug overbrengen naar onze leden en zo het niveau van onze dansschool nog naar omhoog halen."

Danscompagnie Tros staat alvast voor een druk seizoen, dat traditioneel begon bij de start van het nieuwe schooljaar. Ieder lid kreeg bij inschrijving een herbruikbare fles voor tijdens de danslessen. "Op die manier hopen we het gebruik van plastic flessen te verminderen en zo ook ons steentje bij te dragen aan de zorg voor het milieu", aldus de voorzitter over het initiatief.

Tweemaal eerste

Ondertussen waren er de eerste competitiewedstrijden in het verre Bocholt (Limburg) en die waren een succes. "De grootste uitdaging was voor de groep Re-act van lesgeefster Laura Vandebuerie, die door de leeftijdsgrens met een zo goed als volledig nieuw team aan de slag moest", vertelt Luc D'Hondt. "Ook Elise Simoens moest in haar groep X-act een aantal nieuwkomers inpassen waardoor ook zij enige tijdsdruk kenden. We waren dan ook heel trots dat beide groepen al onmiddellijk een eerste plaats behaalden."

"We zijn ook gestart met enkele nieuwe groepen. Zo is er een children disco team en een adult disco team. Met beide teams is het de bedoeling om ook in competitie aan te treden. Beide teams hopen in mei voor het eerst te kunnen aantreden in competitie."

Quiz Night

Het jaarlijks familiefeest gaat dit keer door op zaterdag 7 en zondag 8 maart tijdens drie voorstellingen in het cultureel centrum De Steiger in Menen. Voor de allereerste keer organiseert men de Quiz Night op zaterdag 23 november om 19 uur in Ter Linde in Geluwe. Deelnemen kan met een groep van maximum 4 spelers. Deelname kost 20 euro per ploeg. Iedereen gaat naar huis met een mooie prijs. Inschrijven kan tot 18 november of zolang er plaatsen vrij zijn.

Danscompagnie Tros kijkt ondertussen ook al ver vooruit, want volgend jaar op zaterdag 14 november is er in GC Forum het ballet Don Quichote. De repetities hiervoor starten na het familiefeest.

Door Erik De Block"Naast de wedstrijd volgen onze dansers daar ook verschillende workshops, gegeven door gerenommeerde dansleraars van over heel de wereld", aldus voorzitter Luc D'Hondt. "Hun opgedane kennis kunnen ze dan terug overbrengen naar onze leden en zo het niveau van onze dansschool nog naar omhoog halen."Danscompagnie Tros staat alvast voor een druk seizoen, dat traditioneel begon bij de start van het nieuwe schooljaar. Ieder lid kreeg bij inschrijving een herbruikbare fles voor tijdens de danslessen. "Op die manier hopen we het gebruik van plastic flessen te verminderen en zo ook ons steentje bij te dragen aan de zorg voor het milieu", aldus de voorzitter over het initiatief.Ondertussen waren er de eerste competitiewedstrijden in het verre Bocholt (Limburg) en die waren een succes. "De grootste uitdaging was voor de groep Re-act van lesgeefster Laura Vandebuerie, die door de leeftijdsgrens met een zo goed als volledig nieuw team aan de slag moest", vertelt Luc D'Hondt. "Ook Elise Simoens moest in haar groep X-act een aantal nieuwkomers inpassen waardoor ook zij enige tijdsdruk kenden. We waren dan ook heel trots dat beide groepen al onmiddellijk een eerste plaats behaalden.""We zijn ook gestart met enkele nieuwe groepen. Zo is er een children disco team en een adult disco team. Met beide teams is het de bedoeling om ook in competitie aan te treden. Beide teams hopen in mei voor het eerst te kunnen aantreden in competitie."Het jaarlijks familiefeest gaat dit keer door op zaterdag 7 en zondag 8 maart tijdens drie voorstellingen in het cultureel centrum De Steiger in Menen. Voor de allereerste keer organiseert men de Quiz Night op zaterdag 23 november om 19 uur in Ter Linde in Geluwe. Deelnemen kan met een groep van maximum 4 spelers. Deelname kost 20 euro per ploeg. Iedereen gaat naar huis met een mooie prijs. Inschrijven kan tot 18 november of zolang er plaatsen vrij zijn.Danscompagnie Tros kijkt ondertussen ook al ver vooruit, want volgend jaar op zaterdag 14 november is er in GC Forum het ballet Don Quichote. De repetities hiervoor starten na het familiefeest.