Daniël Van Hessche is 15e Laureaat Egemse Verdienste

Als beloning voor zijn inzet kreeg Daniël, naast de officiële oorkonde, een luxe afdruk van een gedicht van Toon Vanlaere. V.l.n.r. Daniël Van Hessche, zijn echtgenote Jacqueline Delodder en Rosa Vandycke van de ERC. © JG
Redactie KW

Voor de 24e maal organiseerde de ERC (Egemse Raad voor Cultuurbeleid) op zaterdag 7 oktober een Dag van de Egemse Gemeenschap. Bij die gelegenheid werd Daniël Van Hessche gehuldigd als 15e Laureaat Egemse Verdienste.

De ERC, die overigens vanaf volgend jaar zal deel uitmaken van de overkoepelende organisatie vzw Dorpsbelangen, kan gezien worden als de officieuze dorpsraad van Egem en richt in die hoedanigheid al 24 jaar een Dag van de Egemse Gemeenschap in. Bij die gelegenheid wordt ook sinds 14 jaar een Laureaat Egemse Verdienste in de bloemen gezet, die eerder op het jaar verkozen werd. Het gaat dan om een Egemnaar die zich op sociocultureel vlak voor Egem ingezet heeft.

Dit jaar kwam Daniël Van Hessche als laureaat uit de bus, een geboren en getogen Egemnaar, die actief is in diverse verenigingen. Zo is hij al jarenlang de vaste fotograaf tijdens alle activiteiten van de ERC en is hij sinds de jaren zeventig al een vaste kracht binnen de Gezinsbond. Zijn grootste verdienste ligt echter ongetwijfeld op sportief vlak. Zo is hij al jarenlang een van de drijvende krachten achter het Egems Atletiekcomité en stond hij mee aan de wieg van de badmintonclub en de gemeentelijke sportraad, waarvan hij ook de eerste voorzitter was. Dat hij deze passie ook aan zijn kinderen doorgegeven heeft, mag blijken uit het feit dat zijn zoon Reinout de huidige gemeentelijke sportfunctionaris is. Hij is daarnaast ook een gezinsman, die zijn kinderen alle kansen gaf om zich ook op muzikaal vlak te ontwikkelen. Het is dan ook geen toeval dat alle vier zijn kinderen laureaat werden van de jaarlijkse Roel Vandenheedeprijs.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier