Dag twee op Pukkelpop: Tettevismelk bij de Oostendse seksshop van Patje en Ludo

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Niet alleen muzikaal – The Van Jets, Brihang, Compact Disk Dummies, Ertebrekers! – blinken de West-vlamingen uit op Pukkelpop, de betere humor in de Petit Bazar komt van de Ieperlingen van Kartje Kilo die als Patje en Ludo van seksshop Sex Ahoy voor menig rood wangetje zorgden.

Glijmiddel op basis van kwallen, butpluggen in de vorm van een kreeftje, een boek met als titel ‘Handleiding voor geile zeemansknopen’ en pornodvd’s met illustere titels als ‘Cocktopussy’, ‘Moby’s Dick’ en ‘Mosselen in het zuur’… Je vindt het allemaal in seksshop ‘Sex Ahoy’, uitgebaat door Patje en Ludo. “Wij zijn van ‘t Zèètje en we hebben een goeie oplossing gevonden voor al het plastiek in de zee”, zegt Patje. “We verkopen dildo’s met gerecycleerd plastiek. Alles voor de duurzaamheid.”

Patje kan het goed uitleggen. In zijn pooierbontjas spreekt hij de dames aan met ‘moksje’ en ‘keptje’ en vraagt hij of ze al iemand hebben om bij te slapen vannacht. Hij nodigt iedereen ook uit voor de speciale peepshow. Met zowaar een zeemeermin.

Want het meest bijzondere product in het Oostendse gamma is zeemeerminnenmelk. “Of tettevismelk, want in Oostende noemen we een zeemeermin een ‘tettevis'”, zegt Ludo, de in garnaalvisserstenue getooide producent van de zeemeerminnenmelk. “Dat is goed voor de potentie. Met mijn ‘wuf’ kan ik vier uur aan een stuk ‘poepen’ op tettevismelk.”

Dag twee op Pukkelpop: Tettevismelk bij de Oostendse seksshop van Patje en Ludo

Patje en Ludo zijn de alter ego’s van Johan Feys en Wouter Sinaeve van het Ieperse straattheaterduo Kartje Kilo. Je zag ze misschien al eens op een evenement in je buurt als ‘Radio Mano Sport’ (waarbij ze hilarisch wielercommentaar geven op nietsvermoedende passanten), Brandon en Bradley van The Grass and The Furious (getunde grasmachines met bonkende beats) of andere personages in hun ondertussen imposante oeuvre.

Voor Pukkelpop bedachten ze samen met straattheatercollega’s van Pikz Palace een unieke en eenmalige act op maat in het thema van de Petit Bazar, het grappigste hoekje van Pukkelpop. Daarmee zijn ze niet aan het proefstuk toe. Vorig jaar toverden ze een stukje festivalweide om tot archeologische site waar de restanten van de eerste Pukkelpop in de geschiedenis werden opgegraven. Ook op Festival Dranouter zijn ze steevast van de partij met een act op maat. Dit jaar kroop Johan Feys in de huid van Lode, de voorzitter van het Feestcomiteit Dikkebusstraat dat net tijdens Festival Dranouter voorzittersverkiezingen had. Wouter Sinaeve was Ridge die onder de slogan ‘Make Dranouter Ridge Again’ een van de uitdagers was.

Dag twee op Pukkelpop: Tettevismelk bij de Oostendse seksshop van Patje en Ludo

Of het nu als volkse Dranouternaar of geile Oostendenaar is, telkens toveren ze een lach op de gezichten van hun toeschouwers, met oog voor detail en het sappige West-Vlaams dialect dat in het verre Limburg toch een beetje exotisch klinkt. “Voor deze act hebben we de grenzen wat afgetast, maar in Pukkelpop kan het publiek er wel tegen. Zo’n act zouden we bijvoorbeeld nooit doen op Festival Dranouter, omdat er ook veel gezinnen met kinderen naartoe gaan. In Pukkelpop zie je dat minder”, zegt Johan Feys.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier