Cultuurhuis De Leest klaar voor coronaproof nieuw seizoen

De online verkoop van De Leest was een enorm succes. © GF
Redactie KW

Cultuurhuis De Leest in Izegem wil komend seizoen, dat in september start, zo veel mogelijk voorstellingen laten plaatsvinden. “Zelfs met beperkt publiek en ook als ze niet rendabel blijken”, zegt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA).

De beperkingen naar aanleiding van het coronavirus zorgen voor heel wat puzzelwerk. “Annuleren gebeurt enkel als de uitvoerder zelf beslist om de voorstelling niet te laten doorgaan. Als de activiteit wel kan plaatsvinden, dan moeten we uiteraard rekening houden met de opgelegde beperkingen. Daarom wordt pas twee weken vooraf definitief beslist hoeveel toeschouwers we zullen toelaten in het cultuurhuis en worden mensen die tickets gekocht hebben en geen plaats hebben, gecontacteerd door de medewerkers”, verduidelijkt schepen Himpe. “Daarbij wordt het principe gehanteerd dat wie eerst tickets kocht voor een voorstelling ook de eerste kans heeft om de activiteit bij te wonen.”

“We beseffen dat bepaalde voorstellingen niet rendabel zullen zijn door het beperkt aantal toeschouwers”, zegt schepen Himpe. “Maar dan moeten we zo goed als alles annuleren en dat willen we vermijden. We hebben de beslissing genomen om de financiële impact ervan in deze bijzondere omstandigheden op ons te nemen.”

Livingconcerten

“De filmvoorstellingen in het najaar gaan sowieso door”, zegt verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. “Ook voor de livingconcerten, die altijd beperkt zijn tot honderd toeschouwers wegens het kleinschalig concept, is er geen probleem.”

“In cultuurhuis De Leest vinden ook tal van activiteiten plaats die door externe partners georganiseerd worden. In de loop van de volgende weken zal met hen contact opgenomen worden om te horen of die activiteiten zullen plaatsvinden”, aldus Geerwin Vandekerckhove. Via de nieuwsbrieven en de vernieuwde website kan de laatste stand van zaken opgevolgd worden. (vadu)

Meer info op www.deleest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier