Cultuurcentrum Het Perron ziet het positief en plant SeptemberSessies

© (Foto SD)
Redactie KW

Om ervoor te zorgen dat het culturele leven niet helemaal doodbloedt, organiseert Cultuurcentrum Het Perron op vier dinsdagen in juli en augustus al CinéCongé op ‘geheime’ Ieperse locaties. Maar ook in september trekt Het Perron de kleinschalige kaart met de SeptemberSessies.

Dat is wat we horen van Sander Nolf, communicatiemedewerker van Het Perron. “In de weekends van september organiseren we kleinschalige concertjes en theatervoorstellingen, waar we de ruimte aan de voorkant het Kruitmagazijn aan de Esplanade inpalmen. We houden de ticketprijzen bewust ook betaalbaar, want de duurste ticketprijs is 10 euro. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt, dus het zal voor de rappe beslissers zijn. Sommige voorstellingen programmeren we wel twee keer op een dag. We stellen voor dat de tickets per bubbel aangekocht worden en je kan er dus om begrijpelijke reden maximaal vijf bestellen.

Aftrappen doen ze met de genre overstijgende topmuzikant Bert Dockx (zaterdag 5/9), die we nog kennen als frontman van Flying Horseman. Hij brengt geen slaafse covers, maar serveert origineel verpakte songs. Wie Stefaan Degand & Elien Hanseleer aan het werk wil zien, kan dat op zondag 6/9 in het toneelstuk Ashes to Ashes, naar werk van Harold Pinter. Of wat dacht je van Reena Riot (19/9), Dimitri Leue (20/9), Kris Dane (26/9) en het ontboezemende ‘Tet Talk’ van Pascale Platel (27/9). Alle deze voorstellingen vinden plaats aan het Kruitmagazijn en bij slecht weer verhuizen we naar het Perron. In de SeptemberSessies is er op zondag 27/9 ook een familievoorstelling voorzien: Spinnenmetenknippen’ (6+). Het is een muzikale wandelvoorstelling (zie foto) van Max Last die plaatsvindt op de stedelijke begraafplaats, ook bij slecht weer. In deze voorstelling worden dood, verlies en rouw bespreekbaar gemaakt met een traan en een lach. En het gaat evenzeer over vriendschap en ontluikende liefde. Een van de weinige zekerheden in coronatijden, gelukkig kunnen we daar nog steeds op terugvallen!”

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier