Cultuurcentrum Gildhof in Tielt viert tweede leven met nieuwe website en logo

"De stad en alle Gildhof-medewerkers hebben de hernieuwde ambitie om er een ferme lap op te geven", aldus cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Tielt). © WME
Redactie KW

Voor het eerst in vijf jaar kan cultuurcentrum Gildhof nog eens een volledige seizoensprogrammatie de baas. Nu de asbestperikelen helemaal verleden tijd zijn en de schouwburg volledig werd vernieuwd, is het ook de hoogste tijd om met een nieuw logo en een nieuwe website uit te pakken.

Het Gildhof heeft zijn tweede levensadem gevonden. “We kozen niet toevallig voor ‘En avant!’ als noemer voor het seizoen 2019-2020. De stad en alle Gildhof-medewerkers hebben de hernieuwde ambitie om er een ferme lap op te geven”, aldus cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

En daar hoort een nieuw gezicht bij. In de nieuwe publicaties maak je kennis met een fris logo. Volgens communicatiemedewerker Nick Demey vormt het logo een samensmelting van de letters C (cultuurcentrum), G (Gildhof) en T (Tielt). “Het grijsblauwe gedeelte is een verwijzing naar de halfronde tribune van waaruit de toeschouwer aandachtig kijkt naar het aanbod van het cultuurcentrum, als het ware een omarming ervan. Het dieprode deel staat voor het eigenlijke ‘schouwtoneel’, vervat in de letter T, met ook het rood van Tielt.”

Vlot boeken en betalen

Op maandag 1 juli wordt ook de volledig nieuwe website www.gildhof.be gelanceerd. Voortaan plan je daar je theaterbezoek en evenementen, zonder dat je uit je zetel hoeft te komen. “Via de nieuwe website boek en betaal je nu vlot abonnementen en voorstellingen, al blijft ook de vertrouwde dienstverlening aan de balie gegarandeerd“, geeft Nick nog mee.

Het nieuwe logo van cultuurcentrum Gildhof.
Het nieuwe logo van cultuurcentrum Gildhof.© gf

Of het nu om theater, muziek, humor, familievoorstellingen of vorming gaat, het Gildhof heeft de komende maanden heel wat bekende namen in de aanbieding. Josse De Pauw, Jan Decleir, Della Bossiers, Bob De Moor, Freddy De Vadder, Bert Kruismans, Lieven Scheire, Guido Belcanto, Stef Bos, Eva De Roovere en Wim Opbrouck: het is maar een greep uit de namen die na de zomer allemaal de revue passeren, solo of in groep.

Er komt ook een tweede editie van het familiefestival Koelibrie aan Mulle de Terschueren

Na 2016 komt er op 22 september een tweede editie van het familiefestivalletje Koelibrie, met bakken randanimatie, dat zal plaatsvinden in en rond het park aan Mulle de Terschueren. “We blazen ook de traditie van tentoonstellingen in ons Gildhof nieuw leven in“, zegt medewerker Frederik Van Laere. De Ruiseleedse kunstfotografe Sylvia Konior bijt op 6 oktober de spits af.

Keuzeabonnement

Vanaf vijf voorstellingen, en daar mogen ook voorstellingen van Theater Malpertuis bijzitten, kan je al een keuzeabonnement samenstellen. Er duiken in het uitgebreide programma ook specifieke jongerenvoorstellingen op en die zijn herkenbaar aangeduid met een leeuwenkopje. Hiervoor kunnen jongeren tot 26 jaar tickets aankopen met een korting van ongeveer 50 procent tegenover het basistarief. Losse tickets zijn pas vanaf 2 september beschikbaar. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier