Cultuurcentrum Brugge maakt 20 namen voor Brugotta Tribute-Tom Waits bekend

© (Foto Facebook)
Redactie KW

Op zaterdag 7 december 2019 viert Tom Waits zijn zeventigste verjaardag. Het Cultuurcentrum Brugge fêteert de Amerikaanse zanger, componist, schrijver en auteur al op zaterdag 16 maart met een Brugotta Tribute-Tom Waits. Vandaag kunnen we – exclusief – de namen van de twintig geselecteerde acts meegeven.

Dit voorjaar bracht het Cultuurcentrum Brugge tijdens de eerste editie van Brugotta Tribute hulde aan Madonna, de Queen of Pop die op donderdag 16 augustus de kaap van de zestig lentes rondde. “In 2019 laten we het Brugse talent los op het eclectische oeuvre van niemand minder dan de koning van de underground Tom Waits”, zegt Peter Roose, waarnemend artistiek van het Cultuurcentrum Brugge directeur. “Volgens jaar wordt dit icoon zeventig. Het uitgelezen moment om plaatselijke muzikanten de kans te bieden om een eigenzinnige interpretatie te geven aan de nummers uit zijn catalogus die reikt van jazz en blues tot avant-gardistische rockmuziek, Balkan folk en cabaret.”

Een flinke tijd geleden lanceerde het Cultuurcentrum Brugge een oproep. “Cover als soloartiest of met je band één van zijn vele onsterfelijke nummers of maak een eigenzinnige remix”, klonk het. “Stuur ons een opname door van jouw tribute aan Tom Waits en maak kans om op zaterdag 16 maart te schitteren op het podium van de Stadsschouwburg.”

In totaal kreeg het Cultuurcentrum Brugge 45 inzendingen binnen. Na grondige beluistering blijven er twintig geselecteerden over. Het gaat om Alexander Einfinger (van Hermit), Berth Van Poucke (van Seven Oaks), Chris Lievens, Cozy Corner (een Brugse coverband), Dirty 5, Gilles en Jeroen, Inge Stassen, Karen Vanhulle, Koeferbak Funk, Lemon, Les Daniels, Maanbar, NODO, Ozium, Peter De Blieck, Ralph Bonte (de frontman van de bekende bluesband Hideaway), Steel Orchid, Johan ‘Stevie’ Stevens (van covergroep Cajun Moon), Straitjacket en Ziggy.

Steven Van Havere, de Brugse voormalige drummer van onder meer Hooverphonic en Jasper Steverlinck en vandaag drijvende kracht achter muziekschool Metronoom, zal die avond muzikaal alles in goede banen helpen leiden.

(SVV – Foto Facebook)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier