Cameraman en monteur Geert Germonpré zat, net als quasi al zijn collega's in de freelancemarkt, wat op zijn honger tijdens de lockdown. Geen montagewerk, geen film-opdrachten. Maar tegelijk ook geen zin om alles zomaar te laten vallen. Hij kwam op het idee om een nummer te maken over de hele hetze en contacteerde zijn businesspartner en fotograaf Pieter Clicteur uit Oudenburg. Samen gingen ze aan de slag en schreven een stevige metalsong.

"We speelden in een vorig leven nog samen bij Godless Ophidian, daarna speelde ik gitaar bij Dedicted. Mijn gitaar lag wat stof te verzamelen waardoor het een ideaal moment was om er weer eens goed in te vliegen", zegt Pieter. "Geert en ik werken al een tijd samen onder de naam PiGeOn Eggs voor alles wat video en fotografie aanbelangt. We kennen elkaar en voelen goed aan welke richting we uit willen. De perfecte fundamenten om ook op muzikaal vlak creatief verder te werken."

Chris 'AK' Paccou

Er werd geschreven en gesleuteld waarna het nummer klaar was voor een splijtende zanglijn. Sven Herssens (Fields of Troy) uit Lichtervelde kwam met plezier het geheel versterken. Bart Clicteur, broer van Pieter en gepassioneerd drummer, maakt het viertal compleet.

De opnames gebeurden telkens 'in hun kot', waarna alles werd gemixt en gemasterd door niemand minder dan Chris 'AK' Paccou. Een klinkende naam in de metalwereld als je weet dat hij de vaste klankman is van onder meer Slayer en Carcass.

Naar een hoger niveau

"Ik ken Chris al heel lang, nog van toen we een demo opnamen met een coverband. Hij stond toen in de startblokken van een mooie carrière en heeft keihard gesleuteld aan de mooie weg die hij heeft afgelegd. Van zodra hij de track onder handen had genomen, merkte je meteen dat de song naar een hoger niveau werd getild. Mijn gitaren klinken een stuk voller, de balans zit heel goed en alles komt perfect tot zijn recht."

Na alles muzikaal tot een mooi geheel te hebben gekneed, startte Geert met de montage van een videoclip voor het nummer.

Cameraman en monteur Geert Germonpré zat, net als quasi al zijn collega's in de freelancemarkt, wat op zijn honger tijdens de lockdown. Geen montagewerk, geen film-opdrachten. Maar tegelijk ook geen zin om alles zomaar te laten vallen. Hij kwam op het idee om een nummer te maken over de hele hetze en contacteerde zijn businesspartner en fotograaf Pieter Clicteur uit Oudenburg. Samen gingen ze aan de slag en schreven een stevige metalsong. "We speelden in een vorig leven nog samen bij Godless Ophidian, daarna speelde ik gitaar bij Dedicted. Mijn gitaar lag wat stof te verzamelen waardoor het een ideaal moment was om er weer eens goed in te vliegen", zegt Pieter. "Geert en ik werken al een tijd samen onder de naam PiGeOn Eggs voor alles wat video en fotografie aanbelangt. We kennen elkaar en voelen goed aan welke richting we uit willen. De perfecte fundamenten om ook op muzikaal vlak creatief verder te werken."Er werd geschreven en gesleuteld waarna het nummer klaar was voor een splijtende zanglijn. Sven Herssens (Fields of Troy) uit Lichtervelde kwam met plezier het geheel versterken. Bart Clicteur, broer van Pieter en gepassioneerd drummer, maakt het viertal compleet.De opnames gebeurden telkens 'in hun kot', waarna alles werd gemixt en gemasterd door niemand minder dan Chris 'AK' Paccou. Een klinkende naam in de metalwereld als je weet dat hij de vaste klankman is van onder meer Slayer en Carcass. "Ik ken Chris al heel lang, nog van toen we een demo opnamen met een coverband. Hij stond toen in de startblokken van een mooie carrière en heeft keihard gesleuteld aan de mooie weg die hij heeft afgelegd. Van zodra hij de track onder handen had genomen, merkte je meteen dat de song naar een hoger niveau werd getild. Mijn gitaren klinken een stuk voller, de balans zit heel goed en alles komt perfect tot zijn recht."Na alles muzikaal tot een mooi geheel te hebben gekneed, startte Geert met de montage van een videoclip voor het nummer.