Concert vormt sluitstuk van jubileumjaar voor Sint-Bavokoor

© WO
Redactie KW

Op zaterdag 30 maart is er in cc De Steiger in Menen het jubileumconcert ter gelegenheid van 50 jaar gemengd Sint-Bavokoor Lauwe.

“Het was mijn persoonlijke wens om een jaar lang feest te vieren naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan”, aldus dirigent Wim Vancauwenberghe. “Het bestuur stond meteen achter mijn plannen en kijk, nu zijn we met het concert al aan de apotheose van de feestviering toe. De eerste voorbereidingen werden al getroffen in augustus 2015. De officiële start van werd gegeven op 31 maart 2018 met een ontvangst op het stadhuis van Menen. Van de gelegenheid maakten we meteen gebruik om de koorleden in een nieuw pakje te steken.”

Hoogtepunt

Het feestjaar moest ook een maatschappelijk tintje krijgen. In die optiek traden de koorleden in 2018 op in diverse woonzorgcentra in zowel Lauwe, Rekkem als Menen. “De grootste uitdaging die we aangingen was evenwel de tentoonstelling 50 jaar gemengd Sint-Bavokoor in de Sint-Bavokerk, in samenwerking met de ateliers Valcolores en Valterra“, vult Wim aan. Nu volgt de afsluiter en het hoogtepunt van ons jubileumconcert samen met de harmonie Sint-Cecilia Vrij en Blij Lauwe. Het concert kreeg drie thema’s: vroeger, aarde en vrede.”

Kaarten voor het concert kan je reserveren via concert@sint-bavokoor-lauwe.be of op 0486 130 862 . De kaarten zijn genummerd en kosten 15 euro. Mensen 55+, -21 en mindervaliden betalen 13 euro, kinderen tot 12 jaar 10 euro. Het concert start om 19.30 uur. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier