Comedian Steven Mahieu : “Voor het eerst opgetreden voor 30 zatte bejaarden”

Het grote publiek leerde Steven Mahieu kennen tijdens Comedy Casino. (Foto VRT) © © Geert Peeters
Redactie KW

Komende zaterdag staat stand-up comedian Steven Mahieu op de planken van de Stadsschouwburg in Brugge met zijn voorstelling ‘Maniak’.

De titel typeert ook Steven zelf, die ondertussen al jaren in Gent woont. “Maar als ik de buurt van Jabbeke ben, spring ik altijd eens binnen bij mijn geliefde cafébazin Marie-Jeanne. Ik moet echt onder de mensen zijn, of ik functioneer niet behoorlijk.”

“Optreden voor een groot publiek is heel geleidelijk gegaan”, vertelt Steven. “Ik geloof zelfs dat ik voor het eerst heb opgetreden voor 30 zatte bejaarden. Ik wist niet of ze met mij lachten of door die vier Leffes die ze binnenhadden. Maar zo’n optredens waren goed voor het zelfvertrouwen. Dat is broodnodig als je op een podium staat. Komiek zijn is ook altijd een beetje flirten met de grens van pretentie.”

De Paul Jambers van de thermostaat

Voor hij full time comedian werd, verdiende Mahieu zijn brood overigens in een heel andere sector. “Anderhalf jaar lang reed ik rond om verwarmingsketels te herstellen”, bekent hij. “Ik kwam echt overal. Dan heb je soms toestanden zoals in Man Bijt Hond. Eigenlijk was ik de Paul Jambers van de thermostaat. Die Bulexen interesseerden me geen reet, de mensen wel.”

(BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier