Comedian Steven Mahieu is onze nieuwe columnist

© Tom Brinckman
Redactie KW

‘Rent a Child’ is de eerste column van Steven voor Krant van West-Vlaanderen. “Ik ga graag op zoek naar de verborgen zones in de mens”, aldus Steven.

In zijn eerste column voor Krant van West-Vlaanderen (zie ook de opinierubriek) vertelt Steven over hoe volwassenen mannen nog graag zandkastelen bouwen, maar ze daarvoor een kind nodig hebben. “Toen ik de column schreef, kwam ik net terug van een week aan zee. En bij het zandkastelen bouwen had ik inderdaad een zekere verbetenheid bij mezelf opgemerkt. Ik was al vlug bezig met het ultieme plan om het perfecte zandkasteel te bouwen”, aldus Steven. “Dat zette me aan het fantaseren… Eigenlijk is elke volwassene nog een kind, alleen dat verstand zit ons in de weg om ons ook zo te gedragen. En waarom? We zijn op de wereld gezet om een leuke tijd te hebben, waarom maken we het onszelf zo moeilijk?”

Verborgen gedachten

De Jabbekenaar – die ondertussen in Gent woont – wil in zijn column vooral eerlijk en puur zijn. “Ik denk graag na over menselijke emoties, en dan vooral over onze verborgen gedachten. Dat wil ik ook overbrengen in zowel mijn shows als mijn columns. En ja, onvermijdelijk geef je jezelf dan ook bloot, maar ik vind het interessant om te vertellen wat er in me omgaat. Die oprechtheid vind ik belangrijk.”

“Zeg nu zelf, iedereen denkt voor zowat 60 procent hetzelfde, maar natuurlijk is die andere 40 procent het interessants is: die zaken die we verborgen houden… Ik wil onder het dekseltje van die pot kijken, ook al vreest iedereen dat wat er in het potje zit niet zo smakelijk is. Terwijl ik al gemerkt heb dat het ook heel lekker kan zijn.”

Show 3

Op dinsdag 13 mei is Mahieustueus, de eerste show van Steven, te zien op OP12. “Dat was echt een eerste kindje, ondertussen heb ik toch wel een bepaalde evolutie doorgemaakt”, aldus Steven, die momenteel nog rondtoert met show nummer twee ‘Maniak’. “Als ik nu naar Mahieustueus kijk, dan zitten er zaken in die in nog altijd heel leuk vind, maar andere dingen zou ik nu niet meer doen. Ik schreef nog te veel naar het publiek toe, ik wou nog te veel ‘pleasen’. Nu besef ik dat je sommige dingen gewoon moet durven zeggen, dat je als comedian nog meer keuzes moet durven maken en dat dat een mooier resultaat oplevert.”

“Ook in show nummer 3 ga ik verder op het onbewuste en het onderbewuste. Of wil ik dat toch doen, want ik heb mezelf een voorlopig schrijfverbod opgelegd. Eerst wil ik – zoals elke vent – een atelier in mijn tuin bouwen. Met twee kinderen is het in huis moeilijk werken, en bovendien wil ik dat mijn vrouw kan zeggen dat ik ‘in mijn kot’ zit. Vanaf september begin ik dan te schrijven aan nummer 3. Al maak ik voor de columns in Krant van West-Vlaanderen natuurlijk een uitzondering!”

(SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier