De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd die 250.000 jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit 80 landen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

In Kortrijk kwamen 39 teams, samen goed voor 320 deelnemers, aan de start om een plaats in de landenfinale te bemachtigen. Hiervoor moesten ze een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Het thema dit jaar is 'Into Orbit' en met hun robot moeten de teams een opdrachtenparcours volbrengen, waarbij punten te verdienen vallen.

Coderdojo Zonnebeke kroonde zich tot regionaal kampioen en kreeg de beker overhandigd uit handen van Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belgische astronaut. Zij zullen op 16 februari de Vlaamse kleuren verdedigen tijdens de landenfinale in Eindhoven.

(KDS)

De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd die 250.000 jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit 80 landen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.In Kortrijk kwamen 39 teams, samen goed voor 320 deelnemers, aan de start om een plaats in de landenfinale te bemachtigen. Hiervoor moesten ze een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Het thema dit jaar is 'Into Orbit' en met hun robot moeten de teams een opdrachtenparcours volbrengen, waarbij punten te verdienen vallen.Coderdojo Zonnebeke kroonde zich tot regionaal kampioen en kreeg de beker overhandigd uit handen van Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belgische astronaut. Zij zullen op 16 februari de Vlaamse kleuren verdedigen tijdens de landenfinale in Eindhoven. (KDS)