Clement Deloof uit Tielt pakt brons in nationale finale van Vlamo in de superieure afdeling

Clement Deloof: "Ik speel alle instrumenten in het slagwerk, maar specialiseer ik mij in marimba." © WME
Dries Bernaert

Op de nationale finale van Vlamo in het Antwerpse conservatorium werd Clement Deloof (17) op marimba derde in de superieure afdeling, reeks concertslagwerk. Hij kreeg de grootste onderscheiding.

“Dit had ik helemaal niet verwacht, want dit is een heel sterke competitie”, aldus Clement Deloof, die in het zesde middelbaar Latijn-wiskunde aan De Bron zit en lid is van de JET Symphonic Band Tielt. “Drie jaar geleden geraakte ik niet door de voorrondes in de ereafdeling van het slagwerk. Mijn score was hoog genoeg, maar er waren anderen die het nog beter deden. Nu waagde ik opnieuw mijn kans in de superieure afdeling. Samen met Juliette Bruyneel (17) van Izegem geraakte ik door de voorronde in West-Vlaanderen. We moesten 80 procent halen en met 90 procent slaagden we met glans. In het Antwerpse conservatorium brons pakken, was de kroon op het werk.”

Van jongs af met muziek bezig

Clement, die met zijn ouders Hilde De Craemer en Chris Deloof en zijn broer Stan in de Julius Hostelaan in Tielt woont, is al van jongs af met muziek bezig. “Ik begon in de lagere school aan de academie in Tielt”, vertelt hij. “Vanaf het derde leerjaar koos ik voor klarinet en een jaar later kwam daar slagwerk bij. Na twee jaar moest ik echter stoppen met klarinet, omdat mijn amandelen en poliepen operatief verwijderd moesten worden. Ik speel alle instrumenten in het slagwerk, maar in de les specialiseer ik mij in marimba. Dat is een aan de xylofoon verwant muziekinstrument.”

Gents Universitair Harmonieorkest

Grote toekomstdromen heeft de jonge muzikant echter niet. “Ik wil eigenlijk gewoon mijn hele leven muziek blijven spelen. Ik hou ervan om in het orkest te spelen. Mijn ouders, die allebei sax spelen, zijn al 25 jaar actief bij de JET Symphonic Band. Volgend schooljaar trek ik overigens voor mijn studies naar Gent en dan wil ik net als mijn broer, die klarinet speelt, en enkele andere leden van JET in het Gents Universitair Harmonieorkest spelen”, rondt Clement Deloof af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier