Chocolatier uit Oostende krijgt opmerkelijke bestelling voor Callboys

Chocolatier Olivier Willems mocht van telvisiezender VIER 100 dildo's van chocolade maken naar aanleiding van de serie Callboys. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Chocolatier Olivier Willems verwende ook dit jaar de gasten en laureaten op Filmfestival Oostende.

Filmfestival Oostende, dat zaterdagavond eindigde, blies dit jaar tien kaarsjes uit. Olivier Willems is van bij het begin betrokken bij het festival. “Elk jaar maak ik tientallen sterren van chocolade voor de gasten en laureaten op het festival. Voor deze tiende editie maken de sterren plaats voor een vuurtoren van chocolade. Dat verwijst naar de Lange Nelle in Oostende en sluit meteen aan bij het nieuwe logo van FFO”, klinkt het.

“Ik liet de 3D-vorm voor de vuurtoren uitprinten in een siliconenvorm. De vuurtorens maak ik twee per keer, want zo’n vorm is erg prijzig. De vloeistof moet uitharden en dat proces duurt ongeveer twee uur. Chocolade in een 3D-model vullen is op zich niet zo moeilijk, vooral het uitharden vraagt veel energie. Wie een vuurtoren overhandigd krijgt, heeft een uniek stukje chocolade in handen. Nachtwerk komt er net niet aan te pas”, lacht Olivier.

Seksobjecten van chocolade

“De vuurtoren wordt volledig opgevuld met chocolade. Reken op zo’n 375 gram met de sokkel erbij. We maken de chocolade iets vloeibaarder met extra cacaoboter, maar zonder verdunde chocolade lukt het ook wel. De gouden letters van FFO zijn eetbaar. Dat goudpoeder voor voedingsstoffen mengen we met alcohol zodat het vloeibaar wordt om mee te schilderen”, weet de ambachtsman.

“Los van Filmfestival Oostende kreeg ik de opdracht om een aantal dildo’s te maken naar aanleiding van de serie Callboys. Daarvoor werk ik met een echte chocoladevorm. Tv-zender VIER plaatste een bestelling van 100 stuks voor hun klanten die betrokken zijn bij de serie”, glundert Olivier Willems tot slot.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier