Chelsea Proost is finaliste Queen of the Models ondanks bikkelharde revalidatie

Chelsea Proost neemt deel aan Queen of the Models. © LC
Redactie KW

Chelsea Proost is amper 19, maar zit vol ambitie. Na haar moeilijke jeugd wil het meisje uit Middelkerke volop gaan voor een modellencarrière. Een deelname aan de Queen of the Models gaf haar zelfvertrouwen een boost, want ze werd geselecteerd bij de 22 finalistes.

“Ik heb eigenlijk altijd al geweten dat ik graag model zou worden”, opent Chelsea het gesprek. “De vriendin van mijn papa is fotograaf en ik sta wat graag voor de lens, maar dat is lang anders geweest. Vroeger had ik weinig zelfvertrouwen. Ik heb altijd een moeilijke band gehad met mijn moeder. Sinds enkele maanden hebben we totaal geen contact meer. Voor een jong meisje ligt dat gevoelig. Ik heb haar nooit kunnen zien als vertrouwenspersoon. Gelukkig heb ik die band wel met mijn vader. Al zijn er toch dingen die je normaal met je moeder zou moeten delen.”

Kaakbeen gebroken

“Ook op school verliep niets van een leien dakje. Ik werd gepest omdat ik problemen had met mijn tanden. Die problemen waren zo erg, dat ik een paar zware operaties heb laten uitvoeren. Tot tweemaal toe hebben ze mijn kaakbeen gebroken om alles op zijn plaats te krijgen. De revalidatie was bikkelhard, maar het heeft me een sterkere vrouw gemaakt. Daarnaast heb ik ook een auto-ongeluk gehad. Mijn moeder moest plots uitwijken voor een tegenligger en we botsten tegen een boom. Ik heb een incisie gehad van mijn voorhoofd tot nek. Daarom vind ik het zo uniek dat ik kan deelnemen aan deze wedstrijd.”

Plantrekker

“Ik ben altijd een plantrekker geweest, stond in voor het huishouden op jonge leeftijd, kookte mijn eigen potje. Het heeft me gevormd tot wie ik ben. Gelukkig was mijn oma er, een echte steunpilaar en rots in de branding, zij was het moederfiguur in mijn leven. Deelnemen aan Queen of the Models is uniek, ik ben dankbaar voor deze kans. Ik had helemaal niet verwacht dat ik bij de 22 finalistes zou horen. Nooit eerder kreeg ik zo een kans aangeboden. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik als model zal werken, want ik heb geen ervaring. Op 24 oktober vindt de finale plaats. In tussentijd zullen we fotoshoots doen, workshops en we gaan twee dagen naar Frankrijk. Dat vooral om de groepsgeest goed te houden. We strijden allemaal om het felbegeerde kroontje, maar vriendschap gaat voor alles. De winnaar krijgt een cheque, goodiebags, maar vooral kansen om verder te geraken. Daarvoor dank ik ook mijn sponsor 3D Drawing & Management. Ik ben wel zenuwachtig naar de eerste ontmoeting met de andere meisjes. Op 8 maart zullen we elkaar voor het eerst zien. In het begin ben ik meestal schuchter, dat is zo gegroeid door mijn moeilijke jeugd.”

Modellenwereld

“Toch kijk ik positief naar de toekomst. Ik studeer Gezondheids- en Welzijnswetenschappen en ben al vier jaar samen met mijn vriend Danté Bogaert. Hij staat al die tijd als een blok achter mij. We zijn gelukkig samen, hij geeft mij zelfvertrouwen. Hij neemt me hoe ik ben, met mijn verleden. Ook zijn familie ontving me met open armen. Zij geven me het warme nestgevoel dat mijn mama me nooit gaf. Papa is ook een belangrijk persoon voor mij. Hij hielp me bij het verwerken van de breuk tussen mij en mijn mama. In de toekomst wil ik zeker nog een gezin stichten en ook mijn eerste stappen zetten in de modellenwereld. Ooit hoop ik er mijn beroep te kunnen van maken.” (RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier