CC De Grote Post in Oostende uit de bol voor première Preuteleute

Alain en Ook Alain speelden vrijdagavond een thuismatch tijdens hun première in De Grote Post. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Vrijdagavond ging de nieuwste zaalshow van Preuteleute in première in CC De Grote Post in Oostende.

Na de uitgebreide tour “Un-Butt-Plugged”, waarmee Preuteleute Vlaanderen verraste, komen Alain en Ook Alain terug naar de culturele centra. De alter ego’s van Oostendenaars Tom Vanrijckeghem en Sebastien Dewaele – sinds kort bekend van Eigen Kweek en Bevergem – spelen twee keer een thuismatch in De Grote Post voor de aftrap van hun nieuwste voorstelling “Anology”. “Even vettig, even vuil en wederom even muzikaal”, zo klinkt de omschrijving van de nieuwe zaalshow.

Het duo nam om en bij de 400 toeschouwers mee doorheen de muzikale geschiedenis van de groep, maar ook doorheen de historie van de sodomie. Zoals het de reputatie van het scabreuze duo betaamt, was het ook vrijdagavond alle hens aan dek voor liefhebbers van pretentieloze humor. Sebastien en Tom gingen all the way en deden hun reputatie alle eer aan. Uiteraard konden de grootste hits van Preuteleute niet ontbreken. (MF)

Dit voorjaar zijn er nog voorstellingen in Izegem, Meulebeke, Zedelgem, Blankenberge, Sint-Eloois-Winkel, Oudenburg, Sijsele, Koksijde, Diksmuide, Leffinge, Bredene en Kortemark. Je vindt de volledige kalender op www.comedyshows.be