Cartoonfestival in Knokke-Heist verwelkomde al 100.000 bezoekers

Redactie KW

De 58ste editie van het Cartoonfestival in Knokke-Heist, met als thematentoonstelling NJAM NJAM, zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle edities ooit. Vrijdagmiddag wandelde de 100.000ste bezoeker het cartoonpaviljoen binnen. Een absoluut record.

Vorig jaar klokte men af op 90.000 bezoekers. De heer en mevrouw Freddy en Viviane Leyman, vergezeld van hun kleinkinderen Anaïs, Loïc, Aymeric en Erin, werden in de bloemen gezet en kregen een aantal passende geschenken.

“Het is moeilijk om één specifieke reden op te geven voor het succes, maar het is duidelijk dat deze editie de vruchten plukt van de voorbije jaren”, weet bevoegd schepen Annie Vandenbussche. “De afgelopen edities werd er veel energie en tijd gestoken in de thematentoonstellingen. Ze waren tot in de puntjes uitgewerkt. We willen met het festival vooral gezinnen aantrekken die op zoek zijn naar een leuke vakantie-uitstap.”

“Het Cartoonfestival is een mooi voorbeeld van het feit dat zowel volwassenen als kinderen een tentoonstelling elk op hun eigen manier kunnen beleven. Een formule die duidelijk aanslaat want door de jaren heen werd een trouw publiek opgebouwd die jaarlijks het Cartoonpaviljoen één of zelfs meerdere keren bezoekt. De verhuis naar het centrum van Heist bleek bovendien een goede zet, want op de Zeedijk aan het Heldenplein blijft het evenement verder groeien”, besluit de schepen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier