Cartoonfestival breekt alle records met bijna 100.000 bezoekers

De 54 ste editie van het Cartoonfestival werd een gigantisch succes. © DM
Redactie KW

De 54ste editie van het Cartoonfestival werd een gigantisch succes. Met 99.231 bezoekers breekt men alle records.

Het Cartoonfestival Knokke-Heist, op het strand tegenover het Casino, was deze zomer gebouwd rond ‘Superhelden.’ Een thema dat duidelijk jong en oud bekoorde. Liefst 99.231 bezoekers kwamen een kijkje neen in de wereld van onder andere De Hulk, Star Wars, Suske & Wiske ….

Ook in 2014, toen het festival gebouwd was rond ‘Genetics on the beach’, zette Knokke-Heist met 85.000 bezoekers een record bij. Ditmaal doet men daar nog een flinke slok bovenop. Alles samen hingen er in het Cartoonpaviljoen 440 cartoons vol humor en avontuur van onder andere Eva Mouton, Lectrr, Charlotte Dumortier, Pieter De Poortere, Erwin Vanmol, Joris Snaet, Fritz, Fred, Steve Michiels en Dieter Van der Ougstraete.

Batmobiel was absolute blikvanger

De batmobiel aan de ingang van het paviljoen was de absolute blikvanger van het Cartoonfestival. Dit staaltje vakmanschap werd volledig in elkaar geknutseld door de technische medewerkers van het Cultuurcentrum Knokke-Heist. Deze 1,5 m hoge en 3 m brede publiekstrekker woog meer dan 2000 kg en zal ongetwijfeld in menig vakantiealbum opduiken.

Tijdens het festival waren er ook tal van randactiviteiten. Suske en Wiske hielden met hun zinderende zomertour halt aan het Cartoonfestival. Stripheld Jommeke koost het Cartoonfestival uit om zijn 60ste verjaardag te vieren en ging gretig op de foto met zijn fans.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier