Carnaval Zwevezele viert gouden verjaardag

Redactie KW

De carnavalsgekte zal binnenkort dubbel zo hard toeslaan in de gemeente. Drie weekends na elkaar viert men het gekke feest en dit naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van carnaval hier.

Carnaval kent dit jaar een gouden tintje en De Orde van de Bolhoed wil deze bijzondere verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan. Ze brengen een pracht van een programma naar voor en starten met een groot jubileumfeest op zondag 28 januari. Tijdens het feest blikken ze graag terug op de voorbije jaren, o.a. met een boek ’50 jaar Carnaval Zwevezele’. Het boek zal te koop aangeboden worden voor de prijs van 15 euro. Het feest vindt plaats in de feesttent langs de Tramstraat en start omstreeks 11 uur. Iedere inwoner en iedere carnavalist is welkom. De organisatie zorgt voor een gezellig samenzijn in een typische carnavalssfeer. Men krijgt een videomontage te zien met een terugblik op de voorbije jaren. Jettie Pallettie komt langs om de ambiance hoog te houden, de carnavalsnummers zullen volop gedraaid en gezongen worden.

verkiezingen Prins Carnaval

Op zaterdag 3 februari staan de twee kandidaten van de prinsenverkiezing in de kijker. Dit jaar strijden de oranje en de blauwe kleur tegen elkaar. Oranje met Andy Soenens (44) en roosje Dymphna Meeuws (46) en blauw met Frederic Wolfcarius (38) en roosje Haike Duyvejonck (18).

Carnaval Zwevezele viert gouden verjaardag

De campagnes zijn intussen gestart. Voor Andy Soenens is het verkiezingsgebeuren geen onbekend terrein. Na zijn overwinningen in 1994 en 1996 met zijn roosje Dymphna en keizertitel in 1997 met roosje Tjorven Meeuws waagt hij opnieuw zijn kans om keizer carnaval 2018 te worden. Op oudejaarsavond besloot Andy en Dymphna om het jaar goed in te zetten en hun kans opnieuw te wagen aan het prinsenverhaal en hun slogan luidt: Stem Andy 1 tot keizer carnaval. Frederic Wolfcarius nam in het jaar 2016 deel met roosje Nancy Deboodt. Zij verloren de strijd. Toch verliest Frederic de moed niet en hoopt dit jaar op een overwinning. Samen met zijn roosje zetten zij zich in als een echte wolf. Het originele wolfielied helpt hem daarbij. Hun slogan klinkt kort en bondig: Stem Wolfie 1. De verkiezingsfuif vindt plaats in de feesttent en stemmen kan van 19 tot 24 uur.

Kindercarnaval en kroegentocht

Het kindercarnaval kent een nieuwe formule en vindt plaats op zaterdag 10 februari. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar wagen hun kans om verkozen te worden tot Jeugdprins of Jeugdroosje. De verkiezing start om 13.30 uur en daarop volgt een kinderfuif. De nodige animatie zal aanwezig zijn en tal van verrassingen staan op het programma. Men sluit af met een ballonwedstrijd omstreeks 16 uur. Dit kinderfeest vindt plaats in het cultureel centrum De Wissel. De inkom is gratis. De verklede kroegentocht start om 21 uur.

Carnavalstoet

Op zondag 11 februari trekt de stoet door de straten. Het marktplein wordt verkeersvrij gemaakt en voor en na de stoet is er straatanimatie. De omloop begint in de Koolskampstraat – Meiboomstraat en gaat verder naar de Kasteelstraat en trekt zo naar het centrum toe. Vanaf 17 uur is er een carnavalsafsluiter in de feesttent met prinsenworp, een carnavaleske discobar, bekendmaking van de uitslag van de stoet en als laatst het optreden van 2 Fabiola en Gunther D.

(Nele Sabbe – foto’s Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier