‘Cargo’ geselecteerd voor London Film Festival

Redactie KW

‘Cargo’, het speelfilmdebuut van Bevergem-regisseur Gilles Coulier, is geselecteerd voor de First Features Competition van het London Film Festival. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag.

‘Cargo’ vertelt het ruwe verhaal van een Oostendse vissersfamilie die tot de rand van de afgrond wordt gedreven. De hoofdrollen zijn voor Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele. De film opent op 8 september het Filmfestival van Oostende. Vanaf 13 september speelt hij in de Belgische filmzalen. In Londen zit ‘Cargo’ in de competitie voor de Sutherland Trophy, de hoofdprijs.

Naast ‘Cargo’ staan ook de speelfilms ‘Le Fidèle’ van Michaël R. Roskam, ‘Cloudboy’ van Meikeminne Clinckspoor en drie Vlaamse kortfilms op het programma in Londen. Het London Film Festival wordt sinds 1953 jaarlijks georganiseerd door het British Film Institute (BFI). De 61ste editie vindt plaats van 4 tot 15 oktober. Op het programma staan meer dan 300 speelfilms, documentaires en kortfilms uit een vijftigtal landen.