Callboy Rik Verheye maakt West-Vlaamse fictiereeks

© Vier
Bert Vanden Berghe

Het is halsreikend uitkijken naar het nieuwe seizoen van Callboys, dat vanaf donderdag 5 september te zien is op VIER. Rik Verheye, die cultfiguur Jay Vleugels speelde, werkt intussen volop aan een eigen fictiereeks, die zich zal afspelen in West-Vlaanderen. Mo how zeg!

Rik Verheye heeft al heel wat kilometers op zijn teller doorheen televisieland, maar het grote publiek sloot hem in 2016 helemaal in de armen als het personage Jay Vleugels in Callboys. In die fictiereeks van Jan Eelen portretteerde hij een mannelijke escorte wiens paardenstaart (ook tussen de benen) legendarisch was. In de laatste aflevering stierf Jay echter op een tragische manier en werd ook meteen zijn tweelingbroer Jeremy geïntroduceerd.

In het tweede seizoen gaat het verhaal van de vier verder en probeert Jeremy zijn plek binnen de groep te veroveren. Maar dat is allesbehalve simpel als de andere Callboys ook heel wat zorgen hebben.

Callboy Rik Verheye maakt West-Vlaamse fictiereeks
© Vier

De rol van Jay Vleugels opende voor Rik Verheye overigens heel wat deuren. Zo kreeg hij een contract aangeboden bij Woestijnvis. Daar werkte hij het afgelopen jaar hard aan een eigen fictiereeks, samen met Koen De Poorter en Jelle De Beule, de helft van de befaamde Neveneffecten. Opvallend: de reeks zal zich afspelen in West-Vlaanderen.

Callboy Rik Verheye maakt West-Vlaamse fictiereeks
© Vier

“De eerste versie van het scenario is klaar”, zo vertelt Rik Verheye deze week in een interview met Krant van West-Vlaanderen. “Jan Eelen en Jonas Geirnaert onderwerpen het ook nog eens aan hun expertise. De cast en crew liggen vast en als alles goed gaat, draaien we volgend voorjaar. Wie er allemaal in meedoet, ga ik nog niet verklappen, maar je mag wel al weten dat ik zelf een van de hoofdrollen voor mijn rekening neem. En de reeks is in het West-Vlaams, jawel! Dat is echt de max. Het klopt ook geografisch helemaal met het verhaal. Ik hou enorm van dialect. Dat brengt een authenticiteit met zich mee, die zo’n verhaal alleen maar ten goede komt.” Het plot, de cast en de startdatum wordt later bekend gemaakt.

Callboys is vanaf donderdag 5 september te zien op Vier. Bekijk hieronder de trailer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier