De veertiende editie van Burgrock vindt plaats op maandag 9 juli op de Burg in Brugge en niet, zoals elk jaar, op 11 juli. "De halve finales van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland vinden plaats op dinsdag 10 en woensdag 11 juli en die concurrentie willen we niet aangaan", zegt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw.

In de paasvakantie vond in jeugdhuis Comma gedurende drie avonden Commarocks plaats. Voor dit concours schreven zich maar liefst 206 bands in. Negen van hen mochten zich in Comma voor een jury bewijzen. Vier van hen zullen hun opwachting op de Burg maken. Het gaat om Panther (een Brussels electronica- en synthpopduo), Sweats (een female fronted punkgezelschap uit Brugge en Antwerpen dat electro doorheen zijn songs roert), Oproer (een alternatieve indierockband uit Aalst) en Ventilateur (een Brugs experimenteel trio dat een mix brengt van rock, jazz en fusion).

Tijdens het avondluik spelen Oriens (de winnaars van het rockconcours van Burgrock vorig jaar die het moeten hebben van een energieke zang, moddervette riffs en een donderende ritmesectie), Bizkit Park (een tribute-band die een hommage brengt aan het genre nu-metal) en Red Zebra. "Het wordt ons enige optreden dit jaar in Brugge", verzekert bassist Sam Claeys.

(svv - foto dc)

De veertiende editie van Burgrock vindt plaats op maandag 9 juli op de Burg in Brugge en niet, zoals elk jaar, op 11 juli. "De halve finales van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland vinden plaats op dinsdag 10 en woensdag 11 juli en die concurrentie willen we niet aangaan", zegt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw.In de paasvakantie vond in jeugdhuis Comma gedurende drie avonden Commarocks plaats. Voor dit concours schreven zich maar liefst 206 bands in. Negen van hen mochten zich in Comma voor een jury bewijzen. Vier van hen zullen hun opwachting op de Burg maken. Het gaat om Panther (een Brussels electronica- en synthpopduo), Sweats (een female fronted punkgezelschap uit Brugge en Antwerpen dat electro doorheen zijn songs roert), Oproer (een alternatieve indierockband uit Aalst) en Ventilateur (een Brugs experimenteel trio dat een mix brengt van rock, jazz en fusion).Tijdens het avondluik spelen Oriens (de winnaars van het rockconcours van Burgrock vorig jaar die het moeten hebben van een energieke zang, moddervette riffs en een donderende ritmesectie), Bizkit Park (een tribute-band die een hommage brengt aan het genre nu-metal) en Red Zebra. "Het wordt ons enige optreden dit jaar in Brugge", verzekert bassist Sam Claeys.(svv - foto dc)