Burgemeester Dedecker overhandigt sleutel van de gemeente aan prins carnaval

Burgemeester Jean-Marie Dedecker en prins carnaval Stefaan Nowé. © LC
Redactie KW

Al 20 jaar ontvangt het gemeentebestuur van Middelkerke de carnavalisten op het gemeentehuis. Dit naar aanleiding van de naderende ezelsstoet die dit jaar plaats vindt op 31 maart. Een jubileumeditie, want de orde van de ezel bestaat al zestig jaar.

Op de receptie overhandigde burgemeester Jean-Marie Dedecker de sleutel van de gemeente aan prins Stefaan Nowé. Groot Middelkerke is nu voor drie dagen helemaal van de orde van de ezel. En zal volledig worden ondergedompeld in de carnavalssfeer. De burgemeester blikt ook even terug naar zijn tijd in het carnaval gebeuren. André Bentein, voorzitter van de ezelorde, is zowat zijn mentor geweest.

“Ik heb grote bewondering voor de vereniging, de stoet ging voor het eerst uit toen ik amper zeven jaar was, en nu nog steeds is het telkens een groot feest, van wel 2 uur stoet. De vereniging beschikt over een groot hart, en velen ook van een sterke lever“, knipoogt Jean-Marie. “Het zal zoals altijd weer een groot volksfeest worden,” gaat burgemeester Dedecker verder, “we kijken al met volle teugen uit naar de ezelscavalade.”

(RDB-foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier