Buren bij kunstenaars op gang getrokken

Redactie KW

De speciale editie van Buren bij kunstenaars Oostkamp werd donderdag net voor de gemeenteraad officieel op gang getrokken in aanwezigheid van een groot aantal deelnemers.

Meer dan 60 beeldende kunstenaars uit Oostkamp doen mee aan deze speciale editie. De ambachten die te ontdekken zijn variëren van schilderwerk, keramiek, juwelenontwerp, fotografie, poëzie, kantwerk en zo veel meer.

Naast de ateliers bij de kunstenaars thuis wordt er ook tentoongesteld in de Raat, in het dienstencentrum De Stip, in het gemeentehuis en Oostcampus.

Menselijk naakt

Deze speciale corona-editie biedt ook voor enkele kunstenaars nieuwe initiatieven. Sofie Verhelst is door het annuleren van een workshop beginnen nadenken over deze editie. “Het idee was om een aantal werken, gemaakt naar menselijk naakt, levensgroot te maken en deze in de etalage in de Zuidstraat in Waardamme te zetten.”

“Ik heb aan een aantal mensen gevraagd om voor mij te poseren als naaktmodel en tot mijn eigen verwondering reageerden de meesten zeer positief. Daardoor is een deel van mijn tentoonstelling ook vanop straat te bewonderen en kan iedereen op een coronaveilige manier genieten. Voor degenen die willen, staan er ook nog werken binnen opgesteld.” (GST)

De Oostkampe editie start op vrijdag 16 en loopt tot en met 18 oktober. Meer info op www.oostkamp.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier