Brugse triomfen op West-Vlaamse finaleavond Sound Track

Divided © SVV
Redactie KW

In muziekclub De Zwerver in Leffinge vond gisterenavond de finale plaats van Sound Track, in onze provincie de opvolger van het tweejaarlijkse rockconcours Westtalent. De jury wees drie winnaars aan en twee ervan komen uit Brugge.

Sound Track is een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie. Een rist organisaties zet deze talentenjacht op Vlaams niveau op het getouw en is een flink stuk ambitieuzer dan Westtalent. Er stond gisterenavond dan ook heel wat op het spel, want de drie laureaten krijgen volgend jaar heel wat in de schoot geworpen. Naast een ontmoetings- en planningsbootcamp kunnen ze genieten van een support-slot in één of meerdere Sound Track-clubs, shows in het gloédnieuwe jeugdhuizencircuit van Formaat of een plek op de avontuurlijkste festivals van ons land.

Ook worden ze artist in resident in één van de organiserende clubs en concertzalen. Als kers op de taart mogen ze ook rekenen op artistieke feedback van bekende Vlaamse bands en artiesten op hun songwriting of arrangementen over professioneel zakelijke advies op maat tot coaching rond hun liveperformances of het vinden van de perfecte backline. Muzikaal zat de zak van Sinterklaas zelfs gisterenavond dus nog gevuld met heel wat lekkers.

In een naar verluidt spannende finale in muziekclub De Zwerver in Leffinge streden gisterenavond acht acts om de gunst van de jury. Die wees uiteindelijk drie winnende acts aan.

Ratmosphere
Ratmosphere© SVV

Twee ervan komen uit Brugge: Ratmosphere oftewel de broers Robin (zangen en gitaar) en Brecht (drums en pads) Serruys, die nieuwerwetse indierock produceren, en VENTILATEUR, het trio dat opereert binnen de muzikale driehoek rock, fusion en jazz.

VENTILATEUR
VENTILATEUR© SVV

Ook het Kortrijks-Izegemse viertal Divided dat grossier in epileptische rock in de beste Amenra- en STAKE-traditie, mag zich rijk rekenen met de Sound Track-zilverlingen.

(SVV)

Meer info:www.sound-track.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier