"Het opzet was om eens na te gaan hoe Suske en Wiske zouden handelen in het echte leven, als ze mensen van vlees en bloed zijn", zegt de auteur, Bruggeling Tom Bouden. "Ik tekende dus Suske en Wiske die twintig jaar ouder zijn dan in de strips van Willy Vandersteen. Het is geen homo-erotische strip: Suske is wel seksueel actief, maar doet het met vrouwen. Wiske doet helemaal niks, ze is in de rouw. Beide figuren hebben een dertigersdipje."

Vervolg

"Het idee had ik 25 jaar geleden al, toen ik voor het tijdschrift Rode Oortjes een gelijkaardig kortverhaal maakte. Dat is toen geëvolueerd naar een heuse strip. Nu zoveel jaren later, is er een vervolgalbum uit. Of mij dat problemen oplevert met de Standard Uitgeverij? Neen, 25 jaar geleden hebben ze ook niet gereageerd. Trouwens, wat in de Urbanusstrips staat, is veel grover dan wat ik doe. En nee, Lambik en Jerom vormen geen holebikoppel!

Verhaal

"Na hun spannende avonturen, gekke professoren, tijdreizen, de wereld redden van schurken enzovoort, beleven Suske en Wiske in het echte leven minder boeiende dingen: ze worden geconfronteerd met alledaagse dingen zoals geld verdienen, liefde, seks en de dood, terwijl het leven zich genadeloos verder sleept. De tand des tijds treft iedereen, zelfs striphelden", aldus Tom Bouden.

© Borgerhoff&Lamberigts
"Het opzet was om eens na te gaan hoe Suske en Wiske zouden handelen in het echte leven, als ze mensen van vlees en bloed zijn", zegt de auteur, Bruggeling Tom Bouden. "Ik tekende dus Suske en Wiske die twintig jaar ouder zijn dan in de strips van Willy Vandersteen. Het is geen homo-erotische strip: Suske is wel seksueel actief, maar doet het met vrouwen. Wiske doet helemaal niks, ze is in de rouw. Beide figuren hebben een dertigersdipje.""Het idee had ik 25 jaar geleden al, toen ik voor het tijdschrift Rode Oortjes een gelijkaardig kortverhaal maakte. Dat is toen geëvolueerd naar een heuse strip. Nu zoveel jaren later, is er een vervolgalbum uit. Of mij dat problemen oplevert met de Standard Uitgeverij? Neen, 25 jaar geleden hebben ze ook niet gereageerd. Trouwens, wat in de Urbanusstrips staat, is veel grover dan wat ik doe. En nee, Lambik en Jerom vormen geen holebikoppel!"Na hun spannende avonturen, gekke professoren, tijdreizen, de wereld redden van schurken enzovoort, beleven Suske en Wiske in het echte leven minder boeiende dingen: ze worden geconfronteerd met alledaagse dingen zoals geld verdienen, liefde, seks en de dood, terwijl het leven zich genadeloos verder sleept. De tand des tijds treft iedereen, zelfs striphelden", aldus Tom Bouden.