Brugse stadsschouwburg wordt weekend lang gamehal

Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart kunnen beginnende gamers of fervente fanaten van computerspelletjes er zich helemaal uitleven in de Brugse stadsschouwburg. Op de vooravond van het gamefestival Playtime 20.20, op vrijdag 6 maart dus, brengt de Brugse band Chaos Generator in de bonbonnière van Die Scone een live-soundtrack bij ‘Mortal Kombat’. Deze actiefilm van regisseur Paul W.S. Anderson uit 1995 volgt de krijger Liu Kang, de acteur Johnny Cage en de Special Forces-agente Sonya Blade, geleid door de dondergod Raiden. Ze reizen af naar de kwaadaardige tovenaar Shang Tsung, om hem in een tornooi te bestrijden met de bedoeling de aarde te redden.

Koen De Brabander, scenarist van de sterk gesmaakte Brugsch Handelsblad-comic strip ‘Dictator Dirk’, maakt deel uit van Chaos Generator. “Dit filmconcert zetten we samen met het Razor Reel Flanders Film Festival op en is gratis toegankelijk”, zegt Filip Strobbe, directeur van het cultuurcentrum Brugge.

Reserveren voor deze unieke avond is wel noodzakelijk. Je kan genummerde plaatsen reserveren via ccbrugge.be/mortalkombat. “Het volledige programma van het gratis gamefestival Playtime 20.20 maken we vanaf volgende week maandag 20 januari bekend”, aldus nog Strobbe. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier