Brugse stadsbeiaardier brengt eerbetoon aan Vera Lynn

© SVV
Redactie KW

Om de nagedachtenis van Vera Lynn te eren, neemt Wim Berteloot ‘We’ll meet again’ morgen en zondag 21 juni op in zijn programma dat hij op de beiaard van het Brugse Belfort zal brengen.

Gisteren verwisselde Dame Vera Lynn op 103-jarige leeftijd het tijdelijke met het eeuwige. Bij leven zong de Britse zangeres zich al de eeuwigheid in met nummers als ‘(There’ll be Bluebirds over) The White Cliffs of Dover’, ‘Land of Hope and Glory’ en ‘We’ll meet again’, waarmee ze in 1942, in volle oorlogstijd, velen een hart onder de riem stak.

Via livestream

“Toen de Britse koningin eerder dit jaar in volle coronatijd haar toespraak tot de natie afsloot met de iconische woorden “We’ll meet again” kwam het nummer terecht opnieuw in de belangstelling”, zegt de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “De boodschap van dit lied blijft dan ook zeer actueel. Daarom kijk ik uit hoe dit prachtige nummer dit weekend op onze beiaard zal weerklinken.”

De bespeling van de Brugse beiaard door de in Roeselare wonende Wim Berteloot valt via livestream te volgen op de Facebookpagina van de Brugse Klokkenspel Vereniging, elke woensdag, zaterdag en zondag, telkens vanaf 11 uur.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier