Brugse speelt hoofdrol in clip bij ‘catch of the day’ op Studio Brussel

Spreej heeft met 'Lostboydemigod' een nieuwe single uit. © Daniil Lavrovsky
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

‘Lostboydemigod’, de nieuwe single van de Gentse rapper Spreej, is dinsdag ‘catch of the day’ op Studio Brussel. In de videclip bij het nummer is een belangrijke rol weggelegd voor Eline Neyt uit Brugge. “Heel raar om jezelf in zo’n clip te zien”, lacht de Brugse.

Spreej, in het echte leven Christophe Caboche, vormde vroeger een duo met Safi. Maar het hiphopduo ging uit elkaar en sindsdien werken ze allebei aan hun eigen muziek. Rond Spreej bleef het even stil, maar vrijdag lanceerde hij met ‘Lostboydemigod’ een nieuw nummer.

Dat deed hij trouwens onder de vleugels van Fake Records, het label van onder meer Brihang. Het nummer was dinsdag ‘catch of the day’ op Studio Brussel. “Met dank aan Johannes Verschaeve van The Van Jets, die hem terug op de muzikale rails bracht”, aldus StuBru.

https://www.youtube.com/watch?v=_BxEcVlR_3Q

In de videoclip bij het nummer is een niet onbelangrijke rol weggelegd voor Eline Neyt uit de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. “Ik moet toegeven dat ik Spreej en zij niet kende toen hij me contacteerde”, zegt Eline, die in Gent op kot zit en studeert aan kunstschool KASK. “Hij stuurde mij een berichtje via Instagram, waar hij me had opgemerkt op de pagina van een bevriende fotograaf. Het concept dat hij voor de videoclip in gedachten had, sprak mij erg aan.”

De Brugse Eline Neyt speelt een belangrijke rol in de videoclip.
De Brugse Eline Neyt speelt een belangrijke rol in de videoclip.© Instagram t_batist

“Ik had totaal geen ervaring met acteren of filmopnames”, vervolgt Eline. “Maar ik vond het heel leuk. Niet weten wat er mij te wachten stond, was best spannend. Ik leerde er ook een pak interesante mensen kennen, elk met hun eigen verhaal.”

Eline geeft toe dat het best vreemd aanvoelt om zichzelf te zien in een videoclip. “Ik heb de clip dan ook maar één keer bekeken”, lacht ze. “Ik kreeg ondertussen wel al toffe reacties van vrienden die mij herkend hadden in de clip. Dat is natuurlijk wel fijn.”

De bijzondere tattoo op de rug van Eline komt in de clip duidelijk in beeld.
De bijzondere tattoo op de rug van Eline komt in de clip duidelijk in beeld.© Instagram t_batist

Wie de videoclip bekijkt, krijgt een mooie blik op de imposante tattoo op de rug van Eline. Die heeft een bijzondere betekenis, zo blijkt. “Het bovenste deel stelt het oog van Ra voor, de Egyptische zonnegod”, vertelt Eline. “Al van jongsaf ben ik enorm gefascineerd door symbolen, de Egyptische in het bijzonder. Het onderste deel is in ‘stick and poke’-techniek gezet door een man die rondreist en een jaartje geleden bij ons als logé terechtkwam in Gent. Op een dag kwam hij thuis en had hij een ontwerp gemaakt voor mij. Ik vond het prachtig en twijfelde geen seconde om de tattoo te laten zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier