Brugse rapper Connard speelt ‘Wie Ziej Gie?’ in eerste videoclip

© WV
Redactie KW

De Brugse rapper Connard, bekend van bij de Grafgravers, brengt in januari zijn solodebuutalbum ‘Connichiwa’ uit. Als voorloper daarvan krijgen we nu alvast de videoclip bij de single ‘Wie Ziej Gie?’ te zien, waarin de rapper ook zijn talent als grafisch vormgever in de verf zet.

In de clip zien we hoe Wouter Lierman in zijn thuisstad terugblikt op zijn afgelegde route als artiest en op zoek gaat naar zijn eigen plaats tussen de vele beloftevolle rappers uit onze provincie. Om dit in beeld te brengen, werkte hij samen met One Try Photography en maakte hij zelf een eigen versie van het bekende ‘Wie Is Het?’-bordspel. Zijn grootouders spelen het spel.

Hiervoor illustreerde Wouter 48 bekende en minder bekende gezichten uit de West-Vlaamse rap scene. Zo passeren onder anderen Flip Kowlier, Brihang, NTREK, Kleine Sanders, Skumic, de Feesters en de rappers van zijn eigen Grafgravers crew de revue. Onder zijn alter ego Oh Snap Grfx is hij immers ook al jarenlang actief als grafisch vormgever. Vorig jaar zochten wij hem op voor een artikel in KW Weekend.

De beat voor ‘Wie Ziej Gie?’ is van de hand van producer Cozone, DJ Dizzy Dee verzorgde de scratches. “Met deze eerste release wil ik duidelijk maken dat ik niet alleen gekomen ben om mijn eigen stad, maar ook mijn welverdiende plaats binnen het muzieklandschap te claimen“, zegt de Brugse rapper over de single.

Het ‘Connichiwa’-album komt op 24 januari uit bij Phatmark Collective. Op 15 februari volgt er een releaseparty in JH Comma in Brugge, in samenwerking met Hussle. Met een originele videoclip, gefilmd in zijn thuisstad Brugge, kondigt Connard de komst aan van zijn debuutalbum.

Bekijk de clip hier:

https://www.youtube.com/watch?v=51oK7uU1T34

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier