Brugse musea kregen in 2018 845.000 bezoekers over de vloer

Het Groeningemuseum is een van de vele Brugse musea. © Davy Coghe
Redactie KW

De veertien Brugse stedelijke musea kregen in 2018 845.000 bezoekers over de vloer. Dat meldt de koepel Musea Brugge dinsdag.

845.000 toeristen bezochten in 2018 één of meerdere stedelijke musea van Brugge. Een record is dat niet. Enkele jaren geleden tikte dat aantal aan rond het miljoen. Het grootste deel van de bezoekers waren Britten, goed voor 18 procent van alle bezoekers, gevolgd door Belgen. De Fransen nemen 13 procent van het aandeel bezoekers in, gevolgd door Amerikanen. Iets meer dan één op de tien bezoekers kwam uit de Verenigde Staten.

Naar goede gewoonte worden het Belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekerk het drukst bezocht, gevolgd door het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal. Ook tijdelijke tentoonstellingen doen het goed en lokken veel volk. Ook dit jaar zijn er opnieuw belangrijke tentoonstellingen, onder meer in het Arentshuis, maar ook in het Sint-Janshospitaal met de tentoonstelling “De Mena, Murillo en Zurbaran. Meesters van de Spaanse Barok”. En in mei opent het gerestaureerde Gruuthusemuseum.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier