Brugse Kato Six exposeert drie maanden lang in galerie in… Londen

© Facebook Kato Six
Redactie KW

Wie een citytrip naar de Engelse hoofdstad plant, kan in VITRINE gallery (adres: 15 Bermondsey Square) terecht voor haar expositie ‘State of Matter’.

Kato Six werd in 1986 in Brugge geboren. Vandaag woont en werkt ze in Brussel. Six behaalde masterdiploma’s 3D-multimedia en grafisch design. Haar werk omschrijft ze als “een onderzoek naar het geheugen en de ruimte die ons omringt.”

Dat geheugen gebruikt ze evenwel niet om een verhaal te vertellen of iets uit het verleden weer te geven. Het werk heeft het geheugen zelf als onderwerp. Six maakt concrete fragmenten uit haar herinnering abstract in architecturale constructies. In haar schematische installaties probeert ze de originele vorm los te koppelen van zijn verleden.

‘State of Matter’ opent morgen voor het publiek en valt nog tot vrijdag 21 juni te bezoeken. Eerder exposeerde Six onder meer in Boedapest, Bazel en Amsterdam. Tevens was ze artist in resident in WIELS, het Brusselse centrum voor hedendaagse kunst in Vorst, en het prestigieuze Residency Unlimited in New York.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier