De driejaarlijkse 'USA International Harp Competition' in Bloomington, Indiana, staat bekend als één van de belangrijkste harpwedstrijden ter wereld. Het gebeuren is vergelijkbaar met de Elisabethwedstrijd in ons land. De harpisten krijgen een heel groot repertorium opgelegd en ondergaan vier schiftingsrondes. De wedstrijd zelf vraagt het uiterste van de kandidaten zowel fysiek als mentaal omdat alle werken uit het geheugen moeten worden gespeeld. Dit jaar namen 40 kandidaten uit 18 verschillende landen deel.

Grootste onderscheiding

Mathilde is geboren in 1995 in Brugge in een muzikantenfamilie. Haar eerste harplesjes kreeg ze op 5-jarige leeftijd van haar zus Emma. Na deze introductie tot de harp volgde ze les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck als jong talent. Ze behaalde haar Masterdiploma met grootste onderscheiding in 2017. Momenteel studeert ze verder aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs bij Isabelle Moretti.

Prijzen en festivals

Mathilde was laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden. In november 2013 bijvoorbeeld behaalde ze een 1e prijs met unanimiteit van de jury in het 'Concours International Martine Géliot' in Parijs. Deze prijs heeft haar de kans gegeven een cd op te nemen. Ze kreeg er eveneens de speciale prijs voor de beste interpretatie van het werk van Marcel Tournier, aangeboden door 'Les éditions Lemoine'.

Mathilde speelde soloconcerten op verschillende muziekfestivals zoals 'Seduced by harps', het Arte Amanti festival en 'Les concerts de l'orangerie' in Seneffe. Ook werd ze uitgenodigd om te spelen voor de 'Association Internationale des Harpistes' in Parijs in maart 2015.

Ze treedt in ons land geregeld op samen met haar zus Emma, met wie ze een harpduo vormt. Samen stonden ze al op het podium van de Bozar in Brussel en het Concertgebouw in Brugge.

De driejaarlijkse 'USA International Harp Competition' in Bloomington, Indiana, staat bekend als één van de belangrijkste harpwedstrijden ter wereld. Het gebeuren is vergelijkbaar met de Elisabethwedstrijd in ons land. De harpisten krijgen een heel groot repertorium opgelegd en ondergaan vier schiftingsrondes. De wedstrijd zelf vraagt het uiterste van de kandidaten zowel fysiek als mentaal omdat alle werken uit het geheugen moeten worden gespeeld. Dit jaar namen 40 kandidaten uit 18 verschillende landen deel. Mathilde is geboren in 1995 in Brugge in een muzikantenfamilie. Haar eerste harplesjes kreeg ze op 5-jarige leeftijd van haar zus Emma. Na deze introductie tot de harp volgde ze les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck als jong talent. Ze behaalde haar Masterdiploma met grootste onderscheiding in 2017. Momenteel studeert ze verder aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs bij Isabelle Moretti.Mathilde was laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden. In november 2013 bijvoorbeeld behaalde ze een 1e prijs met unanimiteit van de jury in het 'Concours International Martine Géliot' in Parijs. Deze prijs heeft haar de kans gegeven een cd op te nemen. Ze kreeg er eveneens de speciale prijs voor de beste interpretatie van het werk van Marcel Tournier, aangeboden door 'Les éditions Lemoine'.Mathilde speelde soloconcerten op verschillende muziekfestivals zoals 'Seduced by harps', het Arte Amanti festival en 'Les concerts de l'orangerie' in Seneffe. Ook werd ze uitgenodigd om te spelen voor de 'Association Internationale des Harpistes' in Parijs in maart 2015.Ze treedt in ons land geregeld op samen met haar zus Emma, met wie ze een harpduo vormt. Samen stonden ze al op het podium van de Bozar in Brussel en het Concertgebouw in Brugge.