Voor de titel 'Photographer of the Year 2015', uitgereikt in het Italiaanse Trieste, door de FEP (Federation of European Photographers) werden inzendingen uit 22 landen gejureerd. In de categorie Reportage/Photojournalism waren 4 van de 10 finalisten Belgen, waaronder de jonge Brugse fotografe Emily Van Den Broucke van de fotozaak Fotodesign Emily.

De internationale jury gaf haar een score van 90 op 100, die haar een Excellence Award opleverde. "Het gaat om het levensgetrouw portret van een ambachtelijk meubelmaker op een authentieke en onvervalste manier aan het werk in zijn atelier", vertelt de 25-jarige fotografe. "Bij het aanschouwen van dit beeld, voel je meteen aan dat deze ambachtsman zijn ziel legt in het realiseren van het meubelstuk dat van je huis een thuis maakt."

"Ik bruis nog van ideeën"

Emily zag begin dit jaar ook al haar beeld van een foorkramer ingezonden naar de WPC (World Photographic Cup) om België te vertegenwoordigen. Eerder won ze een bronzen award als beloftevolle starter, een gouden medaille in China, een Finalist Certificate op de WPC en verwierf ze een EP (European Photographers) kwaliteitslabel. Met haar kunstfoto's probeert ze naast het commercieel werk haar creativiteit te uiten. "Ik bruis nog van ideeën voor nieuw vrij werk om niet te vervallen in routines, want dat wil ik vooral vermijden", voegt ze er nog aan toe.

(FJA)

Voor de titel 'Photographer of the Year 2015', uitgereikt in het Italiaanse Trieste, door de FEP (Federation of European Photographers) werden inzendingen uit 22 landen gejureerd. In de categorie Reportage/Photojournalism waren 4 van de 10 finalisten Belgen, waaronder de jonge Brugse fotografe Emily Van Den Broucke van de fotozaak Fotodesign Emily.De internationale jury gaf haar een score van 90 op 100, die haar een Excellence Award opleverde. "Het gaat om het levensgetrouw portret van een ambachtelijk meubelmaker op een authentieke en onvervalste manier aan het werk in zijn atelier", vertelt de 25-jarige fotografe. "Bij het aanschouwen van dit beeld, voel je meteen aan dat deze ambachtsman zijn ziel legt in het realiseren van het meubelstuk dat van je huis een thuis maakt.""Ik bruis nog van ideeën"Emily zag begin dit jaar ook al haar beeld van een foorkramer ingezonden naar de WPC (World Photographic Cup) om België te vertegenwoordigen. Eerder won ze een bronzen award als beloftevolle starter, een gouden medaille in China, een Finalist Certificate op de WPC en verwierf ze een EP (European Photographers) kwaliteitslabel. Met haar kunstfoto's probeert ze naast het commercieel werk haar creativiteit te uiten. "Ik bruis nog van ideeën voor nieuw vrij werk om niet te vervallen in routines, want dat wil ik vooral vermijden", voegt ze er nog aan toe.(FJA)