Brugse fotografe Femke Den Hollander maakt videoclip bij debuutsingle van Kuusi

© Facebook
Redactie KW

Voor dit promofilmpje sloegen beide vrouwen een weekend lang hun tenten op aan de Opaalkust, in het noorden van Frankrijk.

De 31-jarige Gentse singer-songwriter Fien Druyts alias Kuusi – Fins voor zes en sparrenboom – laat zich inspireren door onder meer neoclassicistische en indiefolkartiesten als Agnes Obel en Olafur Arnalds. Dit valt ook te horen aan haar miniatuurtjes van songs. Die worden gedragen door een engelenstem die desolate, mistige en ijle paden opzoekt.

“Er kunnen zoveel emoties en gedachten in één beeld vervat zitten”, zegt Fien Druyts. “Daarom zijn foto’s net zo inspirerend en kan ik er mijn fantasie op loslaten.” Haar muziek ontstaat dan ook vanuit beelden, met de natuur als rode draad.

Mooiste licht van de stad

Beelden zijn ook de habitat van Femke Den Hollander, de 41-jarige Brugse die in haar thuisstad huisfotograaf is van De Republiek. Bij een optreden van Kuusi in oktober 2019 in Die Scone maakte ook Femke deel uit van het publiek. “Toen ik Kuusi voor het eerst hoorde, zag ik onmiddellijk allerlei beelden voor me”, schetst de Brugse. “Op dat moment had ik al voor mezelf beslist om een video te maken bij haar muziek.”

Meteen na het optreden werd de basis gelegd voor een bloeiende samenwerking die vandaag resulteert in de release van Could you, de poëtische debuutsingle van Kuusi en de bijbehorende, visueel verstilde videoclip van Den Hollander.

Tweede videoclip voor Femke

De clip werd opgenomen aan de Opaalkust in Frankrijk. Ze zochten er het mooiste licht van de nacht op, vooral de blauwe uren net na en net voor zonsopgang. Het levert een visueel pareltje op bij een intimistische, maar bijzonder beklijvende song.

Voor Femke is het in korte tijd haar tweede videoclip. Eerder draaide ze The Masquerade voor de Brugse band Slow Lee, het vehikel van frontman Korneel Muylle.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=yfayJJL6jhM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier