Brugse cultuurhuizen rollen vier dagen lange rode loper uit

Het familiefestival Krikrak mikt op jonge ouders en hun kinderen. © SVV
Redactie KW

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 november zet een aantal cultuurhuizen zijn deuren open naar aanleiding van het Krikrak-familiefestival. Tijdens die vierdaagse kun je van een waaier aan culturele activiteiten profiteren.

Deze activiteiten zijn in eerste instantie bedoeld voor peuters van twee tot meisjes en jongens van twaalf jaar en bij uitbreiding hun familie. Ze worden op het getouw gezet door Cinema Lumière, het Concertgebouw Brugge, het Cultuurcentrum Brugge, KAAP (met als Brugse pendants De Werf en De Groenplaats), de Musea Brugge, de Academie Brugge DKO, de Openbare Bibliotheek Brugge en Raakvlak. “Voor hun programma krijgen zij de steun van Brugge Plus vzw”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). “Dat programma herbergt een aantal bijzonderheden.”

In het Concertgebouw kun je op donderdag 2 november dansen onder de deskundige leiding van Claire Croizé en Etienne Guilloteau, specialisten hedendaagse dans en huisartiesten van het Concertgebouw. “Met het Cultuurcentrum Brugge staan we op zaterdag 4 november stil bij verspilling en zorg voor het milieu”, zegt waarnemend artistiek directeur Peter Roose. “De dansvoorstelling ‘Alex in vuilbakland’ is tegelijk spannend en grappig. Voor en na de voorstelling kan iedereen ook deelnemen aan een gratis knutselactiviteit.”

Promofilm met kinderen

De Musea Brugge zetten in op het werk van William Kentridge, de Zuid-Afrikaanse kunstenaar die momenteel in het Sint-Janshospitaal te gast is met de tentoonstelling ‘Smoke, Ashes, Fable’. Hij tekent met houtskool, inkt en andere materialen, waar iedereen zelf mee aan de slag kan gaan.

Een andere leuke doe-activiteit is het filmkamp ‘En Actie!‘. Kinderen tussen acht en twaalf jaar kunnen samen met Sarah Van Dale, regisseur bij Karrewiet en Ketnet, een Krikrak-promofilm maken in Villa Bota.

Het volledige programma van het familiefestival KRIKRAK is gebundeld in een veertig bladzijden tellend boekje dat je op tal van plaatsen gratis kan meepikken. Meer info via www.krikrak.be

(svv + foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier