Brugse culturele partners schrappen activiteiten van uitZOMERlijk dit weekend

Sarah D'Hondt © (Foto GF)
Redactie KW

Bij de aankondiging van het dubbeloptreden van Vlaeminck, Roose en Verhelst en Stoomboot (solo) gisterenavond in de binnentuin van het Gezellehuis kondigde directeur Filip Strobbe van het organiserende Cultuurcentrum Brugge aan dat de geplande optredens van uitZomerlijk dit weekend afgelast worden.

In diezelfde binnentuin van het Gezellehuis had Piv Hivluv, het pseudoniem van geboren Oostendenaar Jan Cattrijsse, afgelopen middag zijn familieprogramma ‘De allereerste keer’ moeten brengen en stonden morgennamiddag, zondag 2 augustus, Karen Vanhulle met roots in Brugge en de uit Jabbeke afkomstige Sarah D’hondt en Stijn Peeters er geprogrammeerd. In de cultuurlocatie House of Time had kunstencentrum Kaap vanavond, zaterdag 1 augustus, een optreden van Commander Spoon ingepland.

Allen zijn eraan voor de moeite, want het Brugse stadsbestuur heeft deze voorstellingen omwille van de nieuwe veiligheidsmaatregelen ter indijking van Covid-19 geannuleerd. Dit is allerminst naar de zin van de plaatselijke culturele partners die nog tot eind augustus een druk uitZOMERlijk-programma uitgerold hebben. “Voor het stadsbestuur mogen er in deze coronatijden geen elektrisch versterkte culturele activiteiten meer plaatsvinden”, legt Strobbe uit.

Het stadsbestuur vreest immers dat artiesten of bands die geluidsversterking nodig hebben meer speeksel kunnen afscheiden en dus verspreiden. Dit doen ze evenwel vanop een podium waar toeschouwers allerminst dichtbij zitten. Die cultuurminnaars hebben tijdens de optredens bovendien een mondmasker op. “We gaan de komende dagen dan ook met het stadsbestuur praten in de hoop dat we nog zoveel mogelijk van het resterende programma van uitZOMERlijk kunnen redden”, besluit Strobbe.

Wordt dus vervolgd.

Meer info vind je ook op https://uitzomerlijk.webnode.be/

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier