Brugse band Teddiedrum maakt nieuwe single tijdens en over lockdown

© Athos Burez
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Dijf Sanders en Jason Dousselaere grepen deze bizarre tijden aan om het nummer ‘Lockdown Love’ in elkaar te steken.

Het is bijna een decennium geleden dat Teddiedrum stevige radiohits scoorde met ‘Miami’ en ‘Odd Lovers’, synthpop light met een catchy hook en vlot in het gehoor liggende refreinen. Het bracht het duo dat opgroeide in de Brugse regio op tal van festivals, van Karma Hotel tot Pukkelpop.

In het voorjaar van 2012 volgde nog de single ‘The Audience’, met een videoclip waarin louter beelden van beschilderde vrouwenborsten te zien waren, maar tot een album kwam het niet.

The Violent Husbands

In de daaropvolgende jaren concentreerden Dijf Sanders en Jason Dousselaere zich op andere projecten, tot ze besloten om opnieuw samen muziek te maken. In het voorjaar van 2016 brachten ze als The Violent Husbands – samen met Jasons broer Benjamin – de langspeler ‘Hot Wood’ uit.

Begin dit jaar kwam Dijf Sanders opnieuw in the picture. Toen bracht hij het fel bejubelde album ‘Puja’ uit, waarbij hij field recordings die hij in Nepal had gemaakt, vermengde met opnames die hij met Vlaamse muzikanten in de Ardennen vastlegde. Jason Dousselaere leefde zich ondertussen samen met de Gentse actrice Eva Binon uit in Friends Are Magic dat zich beroemde op hun zelfgemaakte ‘euforische lo-fi stadionrock op akoestische gitaar en synths’.

Synths, drumcomputers en een heuse sax voorzien de parlando van Jason Dousselaere in de strofen van ‘Lockdown Love’, de single waarmee Teddiedrum in covid-19-tijden ontwaakt uit een zeer diepe winterslaap. “We hebben nog muziek op het schap liggen en werken aan nieuw materiaal. Het woord comeback mag je dus in de mond nemen”, aldus Jason Dousselaere.

De nieuwe single kan je hier beluisteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier