Brugs Volkskundemuseum enkele dagen dicht door werkzaamheden

© SVV
Redactie KW

Op zaterdag 2 maart is het museum opnieuw toegankelijk voor het publiek.

Morgen, overmorgen en vrijdag 1 februari is het Volkskundemuseum in Brugge niet toegankelijk voor het publiek. Het museum is gesloten omwille van schilder- en onderhoudswerkzaamheden. “Als stad zijn we trots op onze musea. Net daarom willen we die ook in goede staat houden”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Logisch gevolg is dat er af en toe kleine en grote(re) onderhoudswerkzaamheden nodig zijn die (gedeeltelijke) sluitingen tot gevolg hebben.”

Zoals bekend is in Die Scone momenteel het Gruuthusemuseum gesloten voor een ingrijpende herinrichting. Ook het museumgedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt gerestaureerd. Hierdoor is het bezichtigen van de Madonna van Michelangelo tijdelijk niet mogelijk. “Als stadsbestuur houden we eraan Bruggelingen en toeristen zo goed mogelijk te informeren over deze sluitingen en eventuele compenserende maatregelen“, duidt Blontrock.

Op de website https://www.visitbruges.be/overzicht-gedeeltelijke-sluitingen geeft de stad Brugge een volledig overzicht van de (gedeeltelijke) sluitingen. Dit overzicht valt ook te raadplegen in het Frans, Duits, Engels en Spaans. Daarnaast wordt hierover via de sociale media geïnformeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier