Brugs kunstenaarsatelier De Tank lanceert nieuw evenement ‘We Are What We Are’

© SVV
Redactie KW

Dit nieuwe maandelijkse initiatief wordt gedragen en georganiseerd door de zowat vijftig residenten van De Tank. Het is gelegen aan de Burg 4 en biedt werkruimte aan jeugdige creatievelingen.

Jonge makers, die met allerlei artistieke uitdrukkingsvormen bezig zijn, creëren er nieuw werk. De Tank, onderdeel van de creatieve vrijhaven Het Entrepot, pakt nu uit met een nieuw maandelijks initiatief in de tentoonstellingsruimte op de benedenverdieping: We Are What We Are of WAWWA. “Elk evenement zal inhoudelijk gedragen zijn door of komt tot stand vanuit de vraag of de interesses van onze residenten”, zegt Elke Desutter, coördinatrice van De Tank. “De uitwerking ervan kan zowel resulteren in een expo, performance, lezing, workshop, noem maar op. Ook niet-residenten kunnen eraan deelnemen.”

De maideneditie van We Are What We Are stond in het teken van posters. De in Oostende geboren, maar al jaren in Brugge wonende beeldend kunstenaar Hans Demeulenaere selecteerde vormgevers uit binnen- en buitenland, onder wie ook het uit Syrië afkomstige meisje Joud Toamah. Ook een aantal residenten van De Tank verleende zijn medewerking. “Ik heb alle deelnemers gevraagd een poster te maken rond ‘We Are What We Are'”, legt Demeulenaere uit. “Zij leverden hun ontwerp digitaal aan. Daarna werd het op A0-formaat uitgeprint en opgehangen.”

Het resultaat was voor het publiek – toch wel jammer – slechts één avond te zien. “Op het tweede ‘We Are What We Are’-evenement geven we kunstenaars tips and tricks mee over het lanceren van een website“, kondigt Desutter aan.

Wie vragen heeft over dit nieuwe initiatief van De Tank kan mailen naar elke@hetentrepot.be.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier