Brugs Comité voor Initiatief viert zestigste verjaardag met explosieve muziektheatervoorstelling

© Benny Proot
Redactie KW

Dit jaar viert het Brugs Comité voor Initiatief zijn zestigste verjaardag. Om dit heuglijke feit de nodige luister mee te geven, bestelde het Comité een tekst over de vierhonderdste verjaardag van Cervantes’ overlijden bij Frank Adam.

Met ‘Ambras, Cervantes dolend door Vlaanderen’ keren we terug naar 1600, toen Vlaanderen gebukt ging onder de Spaanse bezetting. Het is het tijdvak van de inquisitie, contraspionage, ondergrondse folterkunst en onthoofding voor een groot publiek. “Er zijn parallellen te trekken met vandaag, want IS bezondigt zich ook aan deze praktijken”, zegt Frank Adam die niet alleen de tekst van ‘Ambras, Cervantes dolend door Vlaanderen’ schreef, maar ook tekende voor het concept en de muziektheatervoorstelling momenteel aan het regisseren is.

In deze voorstelling maken ook Hans Peter Janssens (Cervantes), Kurt Defrancq (Sancho) en Valerie Vervoort (Dulcinea) hun opwachting. Het verhaal: na de verdwijning van zijn dochter gijzelt de goedlachse beul Sancho de verdachte Spanjaard met het droevige gezicht Cervantes. Wie is deze excentrieke schrijver-militair die wordt gekweld door literaire demonen, fantoom-liefdes en de schim van zijn gesneuvelde broer?

Pol Vanfleteren componeerde de muziek voor deze avondvullende voorstelling. Die muziek zal uitgevoerd worden door hemzelf en drie metgezellen. Fabien Delathauwer tekent voor het videoconcept.

‘Ambras, Cervantes dolend door Vlaanderen’ beleeft zijn première op zaterdag 26 november in het Concertgebouw in Brugge. Tickets kosten 22 euro en zijn verkrijgbaar via In & Uit: www.ticketsbrugge.be

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier